Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

LDD of de overnameraid op het VB middenkader

Posted by drietand op 24 november, 2007

Het is al een tijdje zonneklaar, het door de leiding van het VB zo fel nagejaagde fata morgana van een Forza Flandria met Lijst Dedecker is aan het uitlopen op een forse overnamepoging door LDD van mandatarissen en bestuursleden van het VB. Voor het eerst reageert de voorzitter van het VB op de vijandelijke overnamepogingen in een commentaarstukje onder de titel “Eén Vlaams-nationale partij!” De voorzitter van het VB heeft nu opeens ontdekt dat zijn zo begeerde ex-Forzalief Jean-Marie niet al te zuiver in de leer is. Volgens de voorzitter van het VB is Jean- Marie geen echte separatist, neen hij is een draaikont. En met draaikonten wil het VB niks te maken hebben. Dat moet zeer verwarrend zijn voor de achterban van het VB. Vermits men daar al lang gewend is geraakt aan allerlei soorten draaikonten, of het nu Antwerpse zijn of Oostendse.

 

Na dat men al jaren Dedecker in de partij heeft opgevoerd als een echte compagnon de route inzake Vlaams onafhankelijkheid is hij dat nu plots niet meer. Na dat men het extreem ultraliberalisme van Dedecker ook in het VB is gaan promoten beroept de partij zich plots op een sociale reflex die bij LDD zou ontbreken maar hoog in het vaandel van het VB zou prijken. Nochtans is ook Dedecker sociaalvoelend want hij zegt dat hij voor het proletariaat is maar tegen het profitariaat. Met andere woorden, hij is voor het proletariaat als die braaf zijn, en hij is tegen hen als dat proletariaat de ultraliberale lusthof in vraag stelt. Is dat niet krek hetzelfde van wat het VB al jaren zegt? De voorzitter van het VB zegt dat zijn partij tegen een verdere invoer van immigranten is, en dat LDD daar een voorstander van is. Maar is het niet zo dat ook op het laatste sociaaleconomisch congres van het VB gepleit wordt om hoog opgeleide vreemdelingen in te voeren? Dat mogen er gerust enkele duizenden zijn volgens het VB, meer bepaald 10000 per jaar volgens de tekst van het congres.

 

Zeer verwarrend allemaal voor de militant en het middenkader. Kontdraaierij is een aparte discipline, en het werkt alleen maar zo lang het in donkere kamertjes gebeurt. Van zodra men die sport in het open daglicht van de politieke realiteit wil beoefenen kan het alleen maar leiden tot gewrichtsreuma. Als dan je object van je verleidingskunst (LDD) op een mooie dag besluit om er met de meubels vanonder te trekken vermits hij zo een beetje uitgekeken is op je kont dan rest je verder niks dan op de blaren te zitten. Nu je mensen oproepen om niet op de kontdraaierij van Dedecker in te gaan vermits het geen authentieke kont is maar een draaikont zal niet veel zoden aan de dijk brengen. Nu een beroep doen op de echte militanten is natuurlijk een beetje gênant, na dat de partij op vraag van onder andere Dedecker en zijn pion Jurgen eerst die echte militanten op een zijspoor heeft gezet. Heeft Dedecker niet meermaals gezegd dat hij wel een verbond met de partij of zelfs een lidmaatschap van de partij zag zitten als toch maar die kwaadaardige extremisten uitgezuiverd werden. En voor Jean-Marie zijn alle niet recupereerbare Vlaams Belangers nu extreemrechtse fascisten. Jean-Marie zijn tactiek was goed uitgekiend, er voor zorgen dat de VB-leiding zijn eigen achterban afslacht.

 

Schitterende gevechtstechniek moet ik zeggen. De leiding van het VB is zo makkelijk te manipuleren. Als links crapuul of in het geval van Dedecker extreemliberaal crapuul ergens een of andere extremist meent te weten in de partij, dan is de leiding van de partij er als de kippen bij om daar iets aan te doen. Snel, snel worden er een paar extremisten opgespoord om de linkse speurders en de liberale zeuren tevreden te stellen. Op congressen worden de eigen militanten dan nog eens fors uitgemaakt voor extremistische parasieten, ten behoeve van de verruimers en de tafelschuimers. Na 20 jaar zijn er geen extremisten meer over, maar is ook je blikje militanten opgedroogd.

 

God verhoede dat ooit de partijsubsidies verminderen door een electorale uppercut. Want veel van de vernieuwers zijn het niet gewoon om de handen uit de mouwen te steken zonder betaling.
En de oude extremisten zijn geliquideerd. Wat je overhoudt zijn mandatenzoekers, en die zijn zoals Frank Vanhecke nu moet ondervinden allesbehalve trouw. Deze mensen zijn niet op de eerste plaats Solidarist of Vlaams-nationalist, maar wel carrièrist. En als je de partijpolitiek goed bekijkt… Wie kan dan de eerste steen smijten zonder hem zelf in het oog te krijgen?

 

Eddy Hermy,
N-SAcoördinator

Advertenties

21 Reacties to “LDD of de overnameraid op het VB middenkader”

 1. vl72 said

  Volgens mij is dit geschreven door ene die geen postje heeft gekregen in het vb en nu leugens rondstrooit,zwak zeer zwak!Zegt meer over jou dan over de partijleiding van het vb.Wat stellen jullie nu eigenlijk voor he,trouwens aan den ene kant breek je het vb af en ldd is de messias!En niet vergeten ook onder degenen die je op je web site zet als link, zijn vb aanhangers en zelfs gemeenteraadsleden!

 2. drietand said

  Mogen vb’ers dan geen kritiek geven op hun leidinggevende figuren? Is de politieke strijd, een echte beweging, niet belangrijker dan het moddergevecht om postjes? De vetpotten van de Belgische staat die wij zo verfoeien? Onze voorspelling komt uit. Het ldd loopt weg met de kiezers en kaderleden waarom het vb zoveel jaren heeft gewrocht. Ldd is in onze ogen niet de messias, integendeel! Vroeger was er het rode gevaar, nu het blauwe. Trouwens, diegenen die we op onze webstek linken onderschrijven en vormen de N-SA. Wat kan dan het probleem zijn? Wat interesseert het ons wat het vb van ons denkt? De Nieuw-Solidaristische strijd is niet die van het vb, de Vlaamse Beweging of van links of rechts. Het is een identitaire, revolutionaire strijd dwars over het eendimensionele hokjesdenken heen.

  Beste vriend, voor je ons beschuldigt van gefrustreerd postjesjagen, informeer u eens even.

 3. Philip said

  Ik ben heel blij dat de gefrustreerde postjespakkers uit het VB verdwijnen. Maar jullie blind-anti Amerikanisme en pro-islamisme gaat mij veel te ver.

  Trouwens, LDD zal in 2009 niet meer bestaan, met al die verschillende meningen en de postjespakkers die toch zo graag hun postje willen…

 4. Philip said

  En trouwens, de tekst van het economische congres van het VB in 2005 is heel duidelijk: géén arbeidsimmigratie. ‘T staat op blz6. Dus graag de waarheid aub.

 5. vl72 said

  Ten eerste ben ik “uw” vriend niet ten tweede zeg ik niet wat het vb van u denkt maar wat ik er van denk!Wat lijst dedecker betreft die gaan met just niets lopen ,wat kleine garnalen die zelf al van een andere partij kwamen (waar ik trouwens zelf al tegen was om die binnen te laten)en een gemeenteraadslid hier en daar ,quasi dezelfde soort.Een partij die veel te vlug groot word trekt alles aan en die gaan nu lopen,goede zaak vind ik zelf!Ikzelf ben reeds 20 jaar vlaams blok/belanger ik ben idealisr ,nationalist en radicaal!

 6. vl72 said

  idealist moest dat zijn!

 7. Eddy said

  Beste Vl72
  Waarom toch altijd die schuilnamen, is je mening dan zo schokkend dat je er je eigen naam niet onder durft te plaatsen? Wat het artikel betreft is niet zo zeer de toonzetting van belang maar wel de inhoud maw het waarheidsgehalte. Alles wat in het artikeltje staat is gewoon een weergave van feiten. Het ontkennen van feiten en de oorzaken die tot feiten leiden past bij sekteleden, maar voor politieke partijen en voor politieke militanten is dat een ernstige gebrek denk ik. Je zegt dat je zelf tegen al die nieuwe aanwinsten in de partij was, maar je hebt dat blijkbaar toch maar moeten slikken. Het feit dat de partij deze mensen kon recruteren is juist gelegen in het feit dat de partij een opening naar deze ultraliberale mensen heeft gemaakt door zelf de ultraliberale tour op te gaan. Het argument dat het een organisatorische fout is dat men die ultraliberalen heeft aangetrokken door de onverwachte sterke groei van de partij, dat begint nu toch al een beetje afgezaagd te klinken, de partij is nu toch al een kleine 30 jaar bezig. De partij is er niet in geslaagd om eigen economische inzichten te verwerven en te ontwikkelen, ze heeft ze dan maar ingevoerd van buiten de partij.

  Uw argument dat de schrijver van het stukje dat alleen maar doet omdat hij een jobke bij de partij heeft gemist bewijst overduidelijk dat deze praktijken schering en inslag zijn in die partij, waar blijkbaar elke motivatie om iets te doen of te schrijven wordt ingegeven door eigenbelang. Dat er mensen zijn die in de koepelwerking zitten en die lid zijn van het VB of zelf mandataris zijn, dat is een feit, maar dat kan toch geen reden zijn om dingen te verzwijgen? U moet niet denken dat ik persoonlijk plezier beleef aan wat er gebeurd. Ik vind dat zelf zeer erg, maar de boodschapper is niet de dader noch is hij de oorzaak van het onheil.

  Als u echt iets wil doen aan de huidige toestand in de partij, dan zou het aangewezen zijn om eens een woordje te spreken met je leiders, als daar al een forum in je partij voor zou bestaan. Maar ik weet uit ervaring… Woorden zijn niet aan hen besteed.

 8. eddy said

  Beste Philip

  U suggereert dat wij leugens vertellen over het VB arbeidsmigratiestandpunt.
  Je haalde daarvoor de afwijzing van arbeidmigratie aan die de partij op BL 6 van het congresdocument bevestigd.
  Maar spijtig genoeg is de verklaring op BLZ 6 niet dezelfde als de invulling van deze stelling die op BLZ 13 staat.
  Weer het bewijs dat er nooit echt doorgedacht word bij de VB leiding, of nog kwalijker, dat er bewust zand in de ogen van de militant wordt gestrooid.

  Wat zeggen ze op blz. 13 van het bewuste congresdocument.
  – Het is mogelijk dat op lange termijn niet-EU burgers knelpuntberoepen kunnen helpen invullen.
  – Wij houden de mogelijkheid van knelpuntvacatures voor vreemdelingen met arbeidskaart open.

  En hoe noemen we dat in het Vlaams?
  Wij zijn voorstander om terug gastarbeiders in te voeren als het kapitaal dat nodig vindt.
  Wie is hier de militant aan het bedriegen?

 9. Kris Roman said

  Ik stel in de Vlaamse Beweging naast een heleboel andere dingen één ding vast : de enige vorm van kritiek op de nsa (die er in wezen mag zijn) is de persoonlijke aanval. Deze persoonlijke aanvallen zijn dan nog gebaseerd op onzin. Blijkbaar kan men tot nu toe de nsa niet aanvallen door middel van ideologie. Aan de (lage) reacties te zien moet de nsa van niemand ideologische lessen krijgen. Daarom krijgt de nsa dan ook van niemand ideologische lessen. Er is blijkbaar niemand die openlijk de nsa van antwoord kan dienen. De nsa krijgt kritiek omdat zij nog – in tegenstelling tot vele anderen – nog een ideologie heeft.
  Is het het dan zo erg gesteld dat zij die trachten te denken en er een ideologie op na houden, verfoeid worden door de massa’s idioten die de partijpolitiek en de daaraan gelinkte vazalbewegingen rijk zijn ? Is Vlaanderen zo geestelijk arm geworden dat men elkaar niet meer met goede argumenten kan van wederwoord dienen ?
  Waarom worden reacties op allerhande blogs met schuilnamen beantwoord, waarom zijn er zoveel lafaards die als dom partij-kanonnenvlees handelen ?

  Ik vind dat de webbeheerder best alle platte domme idiote opmerkingen van deze blog onmiddellijk verwijderd.

 10. vl72 said

  U slaat de bal volledig mis ,dat ze de ultraliberaire tour op gaan is onjuist!Ze zijn en blijven een rechtse radicale nationalistische partij!Als ik daar niet van overtuigd was bleef ik geen 20 jaar overtuigd militant!Trouwens er zijn een drietal punten waar ik mezelf niet zo goed in terug vind en ik zeg dat dan ook tegen hen,ik ben echt geen partijslaaf hoor!Wat ze daar al dan niet mee doen is hun zaak.De partij is geen doel op zich voor mij maar wel mijn idealen!Mijn partij is niet perfect dat is niemand .Ik ben het zeer zeker niet eens met u noch de schrijver!

 11. eddy said

  Beste Nele,hebben wij u eigenlijk iets gevraagd?,ik dacht het niet.
  De N-SA blog is een politieke blog en is niet geschikt voor politieke analfabeten.
  Als u alleen maar gal kunt opgeven dan raad ik u aan om over een beerput te gaan hangen.
  Als u het onderscheid niet kunt maken tussen LDD en N-SA dan is het toch duidelijk dat u ergens een ernstig gebrek hebt.
  Waarschijnlijk oogVBitis.

 12. vl72 said

  Waar haalt u het vandaan om zo het vb woorden in de mond te leggen en zulke leugens rond te strooien!Het vb voor meer gastarbeid??? u zegt over nele dat ze oogvbitis heeft ,maar ik ben er zeker van dat u enkel uit bent op operatie beschadeging van het vb ,niets meer niets minder!Ja zo gaan we zeker de oorlog winnen ,verdeel en heers!

 13. Philip said

  Ik lees hier net dat bewuste congresdocument en raar maar waar daar staat niks van in. Of is dat er intussen uitgehaald ? Khebbet gisteren, eergisteren van vandaag bekeken en daar staat niks in. Koop een bril aub.

  Leugenaar.

 14. Philip said

  Sorry voor de taalfouten!

 15. Joris said

  Eerst probeerde men jullie dood te zwijgen. Nu komt de aanval. Als voormalig VU/VB-er heb ik dat allemaal al eens eerder gezien: toen de VU (jaren ’70) kopje onder ging.

  Partijpolitiek is door en door rot. Het komt altijd op hetzelfde neer: een partijtop die de partij als een bedrijf zien om zichzelf rijk te maken.

  Het is positief dat het VB NIET iedereen op hun lijn kan krijgen. Met Voorpost lukt dat wel (de top staat op de loonlijst, dus…), met jullie niet. Hopelijk blijft dit zo, er zit wel wat potentieel in de NSA.

  Ik volg al een tijdje de VJW en Altermedia. Hopelijk kunnen jullie alles verder uitbouwen, maar dan op een gecontroleerde manier. Onze kringen trekken ook wel wat gekken aan.

 16. vl72 said

  Verdeel en heers de ondergang van de Vlaamse beweging,de Vlaamse politiek,Vlaanderen en het Vlaamse volk.

 17. Dominiek said

  Vl72, zeg dat dan eens tegen uw partijleiding.

 18. vl72 said

  Wie zonder zonde is van de andere partijen werpe de eerste steen!

 19. eddy said

  Beste V/72 ,we kunnen ook de hand reiken aan elkaar,op voorwaarde dat de partijleiding van het VB niet in onze hand bijt!
  Want honden die bijten naar eigen volk,moeten vroeg af laat naar een asiel.

 20. vl72 said

  Dat het water op vele vlakken veel te diep is staat buiten kijf en dat zal zo eeuwig en drie dagen blijven,op bepaalde vlakken loopt één en ander parallel.Anderzijds zijn we verre van een siamese tweeling he!Geen van onze beide groeperingen dient naar de ander zijn eten te dingen in genoemde hand.Niet alleen het eten smaakt anders, ook het baasje waar naar geluisterd word!Eigen volk eerst is meer dan een slogan het is een levensvisie.Wat betreft dat asiel en de niet uitgesproken woorden :afgemaakt worden,het is maar hoe je het interpreteert he en uitvoert!

 21. yvan coel said

  Volledig akkoord met de uiteenzetting.Klopt volledig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: