Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Russische democratische verkiezingen

Posted by drietand op 10 december, 2007

Er is in de westerse pers (en vooral in de Europese pers) weer veel verontwaardiging in verband met de Russische verkiezingen. De democraten van Europese makelij zijn in alle staten van verontwaardiging. Er zou met de verkiezingsgang gefraudeerd zijn door de partij van Poetin. Dat werd ondermeer door parlementsleden uit België vastgesteld. Aan het democratische gehalte van de waarnemers uit ons land en de andere Europese landen mag niet getwijfeld worden. Zij bezitten immers het monopolie van het democratendom.

Voor de democraten uit België is democratie nochtans niet zo vanzelfsprekend want hier in dit land kan van echte democratie niet gesproken worden. Hier in dit land bestaat er geen machtsverdeling volgens de bevolkingssterkte en dus het aantal stemmen. Neen, de macht is hier paritair verdeeld met de kleinste groep van de bevolking (uniek in de wereld). Niet het aantal is hier doorslaggevend, maar wel de politieke consensus van de machtselite. Dus niet een democratische meerderheid geeft hier de doorslag, maar juist het negeren van die meerderheid wordt hier als democratie voorgesteld.

Een tweede belangrijk punt is de gelijkwaardigheid van de kandidaten en van de uiteindelijke gekozenen in de toegang tot de media en uiteindelijk tot de macht. Wat kandidaten betreft, de partijen die het grootst zijn krijgen in dit land de meeste toegang tot de media. Kleine partijen die opkomen worden nagenoeg totaal uit die media geweerd. De grootste partijen hebben zelf gigantische bedragen aan werkingsmiddelen gekregen van de staat in de periode die voorafgaat aan de verkiezingen (dotaties). Ze hebben dan ook een enorm voordeel op partijen die niet zoveel stemmen hadden bij een vorige kiesgang. Het is zelf in die mate schandalig dat partijen die geen gekozenen hebben maar toch 4% van de stemmen halen zelf mogen opdraaien voor hun verkiezingskosten. De andere partijen verdelen de buit.

Democratie? Wat dit land betreft is er nog een bijkomende aberratie van het begrip democratie. Hier is het wel zo dat alle partijen kunnen deelnemen aan de verkiezingen (de enen met veel geld van de overheid en de rest zonder) maar dat leidt niet automatisch tot machtsdeelname.

In dit land bestaat er nog iets uniek, namelijk machtsuitsluiting bij consensus. Dus weeral bepaald niet de kiezer of het stemmenaantal de machtsdeelname, maar is het alweer de machtselite die de mogelijkheid tot die machtsdeelname beslist. Het cordon sanitair met name, dit antidemocratische instrument gomt gewoonweg duizenden en duizenden kiezers weg. Het is als het ware een post verkiezingsfraude, in plaats van stemmen te vervalsen of weg te moffelen bij de verkiezingsgang, houdt men er gewoon na de verkiezingen geen enkele rekening mee. Het zijn spookstemmen die spookvertegenwoordigers genereren. Wat de stemverrichtingen zelf betreft, er is gewoon geen controle op het elektronisch stemmen. We zullen dus zelf maar eens waarnemers moeten laten komen om dat eens te laten controleren. De Belgische democratie in al zijn glorie!

Wat betreft de Europese onrust over het democratische karakter van de Russische verkiezingen, we moeten toch vaststellen dat de Russen in tegenstelling tot de EU in veel opzichten democratischer zijn. De Russen hebben zich ontdaan van hun niet verkozen volkscommissarissen. De EU wordt bestuurd door niet verkozen EU commissarissen. De leiders van de EU moeten niet overgaan tot zo iets triviaals als verkiezingen, ze stellen zichzelf aan zonder de burger lastig te vallen. Het is uiteraard duidelijk dat in de EU-democratie geen manipulatie van verkiezingen aan de orde komt, er zijn gewoonweg geen verkiezingen voor de leiders van de Unie. Als dat geen superieure democratische praktijk is?

Wij kunnen begrijpen dat de Russische leiders niets begrijpen van de Europese verontwaardiging over hun verkiezingspraktijken. In tegenstelling tot de Russische democratie is de Europese Unie gewoonweg een dictatuur. Het enige wat echt democratisch is in het EU-apparaat zijn de gigantische lonen van de Europarlementairen. Maar dat is dan ook een compensatie voor het verraad dat deze parlementairen tegenover hun eigen volk plegen.

Eddy Hermy,
N-SAcoördinator.

Advertenties

Eén reactie to “Russische democratische verkiezingen”

  1. yvan coel said

    Niet overdrijven.Dat rusland geen echt democratische verkiezingen gehouden heeft,is een feit.Is dat erg?Hoegenaamd niet.Een autoritaire staat is immers beter dan een parlementaire democratie.
    Dat neemt niet weg dat wij om redenen van buitenlandse politiek wantrouwend moeten staan tegenover de russische beer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: