Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

De Corporatocratie

Posted by drietand op 1 januari, 2008

 

Vanaf januari 2008 zal het N-SA pas goed doorstarten. Er zullen dan ‘steunend militant’-kaarten worden aangeboden zowel als sympathisantenkaarten (steunkaarten). De voorbije maanden hebben we ons beziggehouden met het op poten zetten van structuren en hebben we verschillende afdelingen kunnen oprichten.

Er is een leidinggevend orgaan ontstaan dat dynamisch kan ingevuld worden en dat ons de mogelijkheid bied om ons constant aan te passen aan veranderende situaties en problemen. Maar vooral hebben we er voor gezorgd dat er een begin van ideologische lijn ontwikkeld werd die wat betreft inhoud en strekking bij vele van onze vroegere tegenstanders, maar ook bij medestanders, tot wenkbrauwfronsen heeft geleid.

Vele mensen die zichzelf nationalist noemen zijn vaak vastgeroest in verouderd denken en houden dus vast aan oude clichés en dogma’s. Dat is helemaal niet verwonderlijk. Ook vele mensen van links houden vast aan verouderde denkbeelden en laten hun wereldbeeld bepalen door een wereld die reeds enige tijd getransformeerd is. Oude tegenstellingen zijn al een poosje non-tegenstellingen geworden omdat ze geen grond meer hebben waarop je die tegenstellingen zou kunnen baseren. Toch blijven maatschappelijke groepen elkaar bekampen op grond van die oude tegenstellingen.

Zo is er de stelling van links dat extreemrechtse revolutionairen per definitie knechten van het grootkapitaal zouden zijn en dat die nationalisten door dat kapitaal zullen ingezet worden als een soort stoottroepen om het kapitalisme te steunen bij een crisis van dat kapitalistisch systeem. Dat zijn verouderde leninistische of trotskistische analyses. Zij omschrijven niet de huidige reële tegenstellingen omdat bepaalde klassenverhoudingen totaal niet meer dezelfde zijn als pakweg 90 jaar geleden.

Toch is er spijtig genoeg geen nieuwe nationale dialoog mogelijk tussen de verschillende groepen van mensen die verandering willen juist omwille van verouderde opvattingen. Daar komt natuurlijk bij dat verschillende groepen die zich links noemen eigenlijk de hevigste voorstanders zijn geworden van het bestaande neoliberaal kapitalisme. Het is een paradox van de geschiedenis dat de vroegere tegenstander van dat kapitalisme zich nu hebben ontpopt tot voorstanders van het globale kapitaal.

Ja, de andersglobalisten hebben wel kritiek op de meest zichtbare negatieve uitwassen van dat globalisme maar het systeem van de eendimensionale wereld zijn zij zeer genegen. Het sluit perfect aan bij hun eigen versie van een globale wereld, namelijk het internationalisme.

Organisatorisch zijn de kapitalistische en linkse krachten het volmondig met elkaar eens. Zij beiden willen een soort monopolistische wereld invloedsfeer, wars van alle nationale of etnische verbanden. Daarom is het zo gevaarlijk dat mensen zoals Morel van het VB stellen dat de breuk tussen etnische groepen niet meer relevant zijn maar dat de breuk zich nu situeert tussen de goede (aangepaste) mensen en de slechte (niet aangepaste).

Deze gedachtegang komt dicht in de buurt van het consumentisme en speelt in de kaart van het monopoliekapitaal. Voor de grote conglomeraten en haar internationale ideologische stroming is een aangepaste en goede burger iemand die meegaat in de consumptie-ideologie, zonder kritische bedenkingen maar vooral zonder culturele of etnische obstakels die de consumptieve marktwerking zouden kunnen belemmeren. Terwijl het toch duidelijk zou moeten zijn voor nationalisten dat juist de culturele en etnische volkscomponent de enige mogelijke rem kan zijn voor het verder voortwoekeren van dat consumentisme.

De macht van de politieke klasse en van de staat is nu overgenomen door wereldwijde conglomeraten en bedrijven. Zij vormen een soort imperiale nieuwe machtsorde. Deze imperiale macht heeft de democratische besluitvorming al grotendeels ondermijnd en zal de democratische staatsvorm zoals die tot voor kort bestond volledig uithollen en vernietigen.

Wij moeten daar het nationaaldemocratische alternatief voor in de plaats durven te stellen. De macht van het volk is gekaapt door de macht van het transnationale kapitaal. De strijd tegen dit soort kapitalisme is nu geen strijd meer van een beperkte groep (klasse) maar is nu een strijd geworden van volkeren. Zelfs kleine ondernemers en bezitters van lokaal opererende productiemiddelen zullen in de nabije toekomst aan den lijve ondervinden dat hun markt of productieaandeel onder dodelijke druk zal komen te staan van de internationaal opererende conglomeraten. Als die conglomeraten bij een komende economische crisis hun marktaandeel zien terug vallen zullen zij als gieren onze eigen overblijvende markten overnemen of kapot concurreren.

Om dit tij te keren, of om tenminste toch eigen marktmogelijkheden te behouden voor het eigen volk, is er een nationale alliantie van het volk nodig. Om het volk aaneen te kunnen smeden moet het zo homogeen mogelijk zijn. Een multiculturele factor zal dit proces van eenheidsfrontvorming van het volk alleen maar afremmen of zelf onmogelijk maken.

We beseffen en weten dat ons verhaal niet populistisch is of kan zijn. Populisme geeft geen antwoord op de diepere vragen en peilt niet naar de oorzaken van de huidige maatschappijproblemen. Populisten stellen nog meer de staat in vraag en eisen de verdere ontmanteling van de overblijvende staatsstructuren. Zij spelen zo nog meer in de kaart van de nieuwe heersers van de CORPORATOCRATIE.

Wie vandaag antistaat is moet als een handlanger van die nieuwe wereldheersers worden gezien. Wij Nieuw-Solidaristen moeten voortdurend onze kaders en militanten bewust maken van de veranderende maatschappelijke omstandigheden. Wij moeten niet bang zijn om vooruit te denken. Weg van de afgezaagde dogma’s en de oude denkbeelden. Daarom is voor ons het nieuwe jaar 2008 gewoon een verdere etappe op weg naar een nieuwe maatschappij.

De Nieuw-Solidaristische Volksstaat!

Houzee kameraden!

Eddy Hermy,
N-SA-coördinator.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: