Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Democratie of Plutocratie?

Posted by voorhoede op 5 januari, 2008

Rienk Kamer legt uit wat de economische situatie in Amerika en in de wereld is en Jean Pierre van Rossem vertelt over voorkennis op de beurs van de aanslagen op 11 september 2001 (911).

Fragment van "Het Grote Complot" afl. 3 over geld

Onno Ruding, Hans van den Broek, Rienk Kamer, Jean Pierre van Rossem, Professor A. van Dantzig en Professor C.J. Hamelink

Omdat geld gelijk staat aan macht, draait daar uiteindelijk alles om. Met geld als basis kun je macht ontwikkelen en consolideren. Wie vervolgens het geld beheert, beheerst de macht. Hiervoor is controle nodig over zowel het zwarte geld als het witte geld. Omdat zwarte geldstromen vrij zijn van controle en belastingen en zeer groot zijn in omvang, zijn deze geldstromen goed te gebruiken voor alle clandestiene acties en oorlogen die uitgevoerd dienen te worden om de belangen van de macht overal ter wereld te behartigen. Van moord op politieke tegenstanders tot omkoping van politici tot het spekken van dictators overal ter wereld, de samenwerking met de maffia en miljarden inkomsten aan zwart geld zijn onontbeerlijk om het circus achter de schermen draaiende te houden. Bovendien zou het funest zijn voor de wereldeconomie als er niet grote delen van het zwarte geld witgewassen zouden worden. Het gevolg is de belangenverstrengeling tussen de bovenwereld en de onderwereld. Het zwarte geld stroomt binnen via prostitutie, gokken en vooral drugs. Het witte geld wordt aan de nette burgers onttrokken door belastingen, verzekeringen en pensioenenfondsen, maar ook door er met hun spaarcentjes vandoor te gaan in ruil voor een klein rentepercentage. Hun bezittingen, auto's en huizen, zijn via leningen en hypotheken in handen van de bank. De hele wereld staat in het krijt bij de banken. Zoveel landen hebben zoveel geleend dat ze het nooit kunnen terug betalen, hele continenten zoals Zuid Amerika en Afrika, maar ook China, zijn in handen van de banken. En wat doen de banken met ons geld? Ze lenen miljarden aan corrupte overheden om zodoende te investeren in dood en verderf door het voeren van oorlogen tegen zelf gecreëerde, denkbeeldige vijanden. Als het geld op is, omdat de selecte groep mensen die het hebben niet willen investeren, moeten we met z'n allen de broekriem nog maar eens extra aanhalen.

Advertenties

5 Reacties to “Democratie of Plutocratie?”

 1. yvan coel said

  Schromelijk overdreven voorstelling van zaken.

 2. Dominiek said

  Overdreven zou ik niet durven stellen. Er ligt een correcte analyse aan de basis.

 3. voorhoede said

  Yvan, kijk eens naar de bedragen die dagelijks omgaan (“flitsen”) op de internationale – kapitaalmarkten of naar de publieke en private schuldenbergen (niet alleen in de Derde Wereld, maar ook hier!). Dat is op geen enkele manier economisch verantwoord. Het is zuiver speculatief en zelfs parasitair.

  Dat noem ik dus overdreven!

 4. yvan coel said

  Het volstaat de laatste zinnen te lezen om te concluderen tot overdrijven.

 5. voorhoede said

  U bent nogal kort van stof hé! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s