Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Talentelling

Posted by drietand op 17 januari, 2008

Door een talentelling te houden willen de socialisten (PS) de culturele hegemonie van een regio onderuit halen. De Franstalige taalmeerderheid in een klein gedeelte van Vlaanderen (Brussel en Rand) moet dienen om voorrechten te geven aan culturele minderheden in Vlaanderen. Zelfs grondoverdracht moet kunnen zeggen de Walen (corridor).

Cultuur en taal zijn nu voor de socialisten wel factoren geworden die bepalend zijn voor de mate waarin een regio of culturele gemeenschap zijn wil en dus macht moet kunnen implementeren. Dat is op zich zeer interessant. Dat betekend dat de meerderheid zijn culturele hegemonie op een legitieme wijze kan en mag opdringen aan een minderheid. Van een minderheid moet men de grondrechten, in dit geval het eentalige bestuur, kunnen afnemen. Volgens de socialisten – en zeker ook volgens de rest van de Waalse elite – moet cultuur een hefboom zijn tot macht. Alleen spijtig voor de Walen dat hun culturele volkstelling niet op eigen bodem wordt gehouden, maar op iemand anders zijn grondgebied. Dus is hun redenering lichtjes krom en niet legitiem voor wat deze tallentelling betreft.

De Vlaamse partijen hebben zich allemaal tegen een telling uitgesproken, ook de linkse partijen. Dat is nog interessanter om vast te stellen. Veel van de Vlaamse partijen hangen een multicultureel maatschappijmodel aan. Zij eisen van de eigen bevolking, die de meerderheid uitmaakt in Vlaanderen, dat we tolerant en verdraagzaam zouden zijn tegenover minderheidsgroepen en hun vreemde taal. Die minderheidsgroepen mogen zelfs positief gediscrimineerd worden volgens vele politici, en ja, ze moeten wel zo vlug mogelijk Vlaams spreken, maar dat is vooral nodig om op de arbeidsmarkt te kunnen komen.

Intussen heeft elk OCMW en elke stadsdienst wel al een pak anderstaligen in dienst om de minderheidsgroepen te woord te staan in hun eigen talen. Ook culturele centra en gebedshuizen zijn anderstalig. Nochtans gaat het hier niet om loutere privé-initiatieven want veel van deze organisaties worden gesubsidieerd. Dat men in het Nederlands moet preken om een subsidie en een erkenning te krijgen voor gebedshuizen dient gewoon als een schaamlapje om anderstaligen toch overheidsgeld te geven. Of denkt nu echt iemand dat men in joods of islamitische gebedshuizen het Vlaams als organisatie- en belevingstaal een plaats zal geven?

Moeten wij Vlamingen niet kordaat onze culturele hegemonie opleggen aan deze vreemdtalige mensen? En moeten we niet elke uitkering, subsidie, sociale woningrechten en zelf werkaanbiedingen koppelen aan taal en dus culturele aanhorigheid? Dat heeft niks met discriminatie te maken volgens alle democratische Vlaamse partijen, want taal en cultuur zijn bepalend voor recht en macht en zelfs gebiedsomschrijving.

Zowel de Walen roepen dit argument in als de Vlamingen. De Walen om meer macht te krijgen op Vlaams grondgebied, en de Vlamingen om de bestaande machtsverhoudingen te kunnen behouden.

Wat is er mis mee als nationaal-revolutionairen gelijkaardige eisen stellen aan anderstalige minderheden in Vlaanderen? Of gaan we wachten tot die minderheden claimen dat ze in bepaalde steden en wijken een meerderheid wat betreft taal- en cultuurgebruik zijn geworden? En gaan we dan ook op basis van taal en cultuur grondrechten toekennen aan die vreemdtalige mensen? Die grondrechten zullen dan niet meer de Vlaamse of Belgische zijn waarop iedereen volgens de huidige wet natuurlijk recht heeft. Neen, het zullen grondrechten zijn die vreemd zijn aan onze culturele levenswijze. Het zal een corridor zijn naar een wereld van de dictatuur en de chaos.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: