Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Bloedarmoede

Posted by drietand op 23 januari, 2008

 

Het cordon rond het Vlaams Belang is niet meer. Wel wordt het nog gehandhaafd door de politieke elite, maar dat is meer ingegeven door de hebzucht voor de vette posten en het Belgische geld. Ook dat cordon loopt op zijn laatste benen, de politieke elite zal vroeg of laat alle postjes moeten herverkavelen en dus zullen de VB’ers hun welverdiende aandeel krijgen in de vetpotten.

In de media is het cordon al een tijdje geruisloos verdwenen. De kopstukken mogen nu hun wel en wee kwijt in allerlei pulpblaadjes en roddelgazetten. Het is ook maar normaal dat men VB’ers ook ziet als mogelijke BV-sterren. Als ze de capaciteiten hebben van Bekende Vlamingen dan mogen ze ook in de populaire media opdraven. De affaire Morel – Vanhecke is zo een voorbeeld van professioneel optreden. Eerst laat je de volledige VB-achterban roddelen en speculeren over de stand van zaken (doen ze het of kunnen ze nog niet?). Daarna laat je via de veelvuldige lekken in het partijapparaat deze verkwikkende seksueel getinte roddel naar de blaadjes draineren. Kassa voor de massa. Daarna mag Morel nog wekenlang volhouden in alle geïnteresseerde blaadjes dat seks en Voorzitter niet compatibele componenten zijn van een vriendschapsrelatie. Ze zegt dat ze vurig is maar niet zo vurig dat ze dat ook in bed wil demonstreren. Later misschien, als de vriendschapsrelatie onderbouwd is met twee Europese mandaten. Tenslotte hebben ze samen vier kinderen en dat in onbevlekte omstandigheden.

Philip Dewinter heeft dan weer een andere truc in de mouwen. Hij laat zijn dochter halfnaakt poseren op een vakbondsaffiche, kwestie dat de vakbondsmensen van het VB de poster in de kastjes en de wc’s, zonder tegenstand in de bedrijven, kunnen ophangen. Vakbondstrijd het moet leuk blijven. Ze hebben daar nu al twee pin-ups. Het doet me denken aan de Trotskisten vroeger. Die stuurden ook altijd hun mooiste meiden naar de fabriekspoort. Inhoud vervangen door looks. De conservatieve neo-con zegt dat zijn dochter wel een carrière als model zit zitten en dat ze al meermaals een fotoshoot heeft gedaan, alle pornoblaadjes zitten al te likkebaarden. Zeker omdat ze weten dat de dochter in kwestie ook politieke ambities heeft. Bij het VB is dat gewoon een traditie aan het worden. Net zoals bij alle andere burgerlijke partijen.

Dewinter zelf blijft wel ideologisch bezig. Al is dat nu ook gepopulariseerd, in plaats van studieteksten of andere intellectuele onzin is er nu een populaire schlager. Het probleem van de Islam (maar vooral het probleem van immigratie) is nu krachtdadig onderbouwd en verwoord in een leuke meezinger. Ole Ole, neen, alweer een moskee. Dat scheelt een pak aan vormingskosten.

De nieuwe voorzitter van de partij (Valkeniers) heeft gezegd dat hij de partij acceptabel zal maken. Wij vragen ons af hoe ver je nog kunt gaan, hoewel, er nog mogelijkheden zijn natuurlijk. Ooit was er een BV van het VB maar toen nog VLD, die totaal naakt haar kiezers wou bedanken. Het is een electorale en intellectuele optie natuurlijk. Als ik een suggestie zou mogen doen dan zou ik aanraden om een gezamenlijke foto te laten maken met alle topkandidaten waarop ze alles blootgeven. De naam ontsnapt me nu even, maar er is een fotograaf die gespecialiseerd is in zulke kiekjes. Nieuwe zakelijkheid, open en bloot. Daar kan Dedecker een puntje aan zuigen. Maar alle gekheid op een stokje.

Wij, nieuw-solidaristen, vragen ons af hoe lang de jonge en intellectuele garde van de verschillende studentenorganisaties de onzin en die intellectuele leegte van deze politieke BV’s nog zullen slikken. Het VB is ideologisch leeggebloed. Er is geen constructieve en wervende ideologie meer te bespeuren.

Zullen de nationalistische jongeren in Vlaanderen zich echt blijvend bij de neus laten nemen?

Wij denken het niet.

Het alternatief is er al.

Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief!!!

Eddy Hermy,
N-SAcoördinator.

Advertenties

8 Reacties to “Bloedarmoede”

 1. yvan coel said

  Het is met het VB effectief slecht gesteld.Valkeniers voorzitter betekent dat voor mij de maat vol is.

 2. Dominiek said

  Tja, we moeten iedereen het voordeel van de twijfel geven maar ik vrees uiteindelijk ook het ergste. Het kan natuurlijk ook altijd zijn dat dit een “onvoorspelbare” schijnbeweging van het dynamische trio Dewinter-Annemans-Vanhecke is uiteraard. Tenslotte heb ik maar al te goed begrepen dat de top van het VB de electorale bui van 2009 al voelt hangen. Een nieuwe partijvoorzitter zou daarin het perfecte zwarte schaap kunnen spelen (revolutie vergt uiteindelijk offers) waarna de oude garde manu militari het voorzitterschap terug opeist en een wanhopige poging doet om de partij terug op de rails te krijgen. Misschien is het dan al te laat maar ondertussen heeft men toch soberweg 4 jaar uitstel van executie gekregen van het Vlaamse kiespubliek. Ook al ziet dat publiek wellicht liever popi-jopi clowns zoals Verstrepen en Dedecker.

 3. NeoMil said

  Dergelijk giswerk hangt er maar van af, ik denk niet dat de partijtop danig Machiavellistisch is. Temeer omdat Valckeniers een oude vriend is van vele topmannen en dus waarschijnlijk niet als dergelijk instrument is binnengehaald. We moeten het VB nu ook weer niet demoniseren, hoewel een beetje smaakvol cynisme en sarcasme van tijd wel van toepassing is. Naar mijn mening probeert het VB eerder de economische kant te versterken om zo haar positie te vrijwaren. Ze opteert voor een cocktail van conservatief sociaal en economisch liberaal, wat eigenlijk niet kan vanuit een nationaal-revolutionair standpunt. Of deze strategie zal werken valt nog te bezien, zeker met LDD als tegenstander. Langs de andere kant is er veel hete lucht rond LDD die wel eens kan wegvagen, Dedecker heeft voor mij een Robbespierre-aura.

  Oh en Hermy, wat betreft uw slot, boodschap begrepen. 😉

 4. Joris said

  De dochters van PDW in P Magazine:

  “Wat zijn jullie meisjesdromen?”

  Karolien Dewinter:

  “Veel geld hebben, een groot chique huis…”

  en zus An-Sofie:

  “…een paar grave auto’s voor de deur en dure kleren.”

  De opvolging staat klaar! Weten ze van de zeer bescheiden afkomst van PDW? Alles wat hij bezit komt van de politiek en blijkbaar zien ze het wel zitten.

  De vis begint altijd te rotten bij de kop.

 5. Dominiek said

  @NeoMil, het is inderdaad giswerk maar geen denkbeeldig giswerk. Vergeet niet dat de politieke wereld een emotieloze kille klinische omgeving is waar medestanders meer politieke geallieerden zijn dan echte vrienden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat een partij-top altijd wel een bepaalde strategie of geheime agenda heeft die niet naar de onderste treden van de hierarchie toe wordt uit de de doeken gedaan. Wat VB trouwens ook sociaal of economisch gaat proberen te bewerkstelligen laat mij eerlijk gezegd eigenlijk koud. Ik laat mijn denkbeelden niet bepalen door wat anderen doen of verkondigen. Ik ben al jaren teleurgesteld in de partij en de laatste 2 jaar zelfs enorm ontgoocheld, in die context moet je dan ook de kritiek plaatsen. Ik weet dat velen hopen op een heropleving maar imo is het water daarvoor veel te diep en gaat men koppig blijven de huidige koers volgen. Het roer radikaal terug omgooien zou trouwens ook maar weinig geloofwaardig meer overkomen.

 6. NeoMil said

  Hoewel u gelijk heeft, geloof ik toch nog altijd in een zekere oprechte (conservatieve) dimensie bij tenminste de oude top van het VB op sociaal vlak. Mocht het zo zijn dat partijpolitiek werkelijk zal resulteren in een opoffering van Valckeniers door vrienden die hij al decennia kent, dan zal dat enkel mijn ongeloof in dit democratisch stelsel bevestigen. De tijd zal het uitwijzen, maar zoals u stelt, het zou ons beter koud laten.

 7. eddy said

  Beste kameraden

  Niemand moet zich laten verblinden door die nieuwe voorzitter.
  Want er is geen nieuwe voorzitter, en die zal er ook niet komen.
  Dewinter is al jaren de echte voorzitter.
  Hij doet zijn zin,sinds hij Karel aan de zijkant heeft gechanteerd.
  De koers zal dan ook niet meer veranderen.

 8. Bert said

  Voor mij heeft het VB ook afgedaan. Nog geen dag in de regering en heel hun programma hebben ze overboord gegooid !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: