Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Wet op de samenspanning

Posted by drietand op 28 januari, 2008

Als je de maatregelen bekijkt die een gemeente als Lommel ingevoerd heeft om samenscholingen en vergaderingen te verbieden waant men zich terug in de 19de eeuw. Toen kende men in dit land nog de wet op de samenspanning. Een wet die alle vormen van organisatie en gezamenlijk optreden van personen verbood. Stakingen en andere uitingen van sociaal of ander ongenoegen konden met deze wet worden onderdrukt. Mensen die in het publiek, maar ook in het privé, samenkwamen om een actie te voeren werden opgepakt en opgesloten.

De vakbondsorganisaties konden zo jaren in de illegaliteit worden gehouden en de macht van de arbeiders kon door het uitbuitende patronaat onderdrukt worden. De sociaalfascisten van de SP.a hebben met hun spitsbroeders van de liberale Open VLD nu de klok 150 jaar terug gezet. Alleen hebben ze de repressiewet nu nog een beetje meer gearchaïseerd.

Moderne tijden, dat is niks voor liberalen en socialisten. De gemeente wil nu elke samenkomst of manifestatie verbieden die aanleiding kan geven tot onrust of die de burgers zou kunnen opruien. Alle groepen (of ze nu confessionele, ideologische, politieke of filosofische houdingen aannemen) die totalitair of autoritair zouden zijn kunnen verbod krijgen om te manifesteren.

De dynastie Vanvelthoven heeft blijkbaar heimwee naar vroegere tijden, waar het nog duidelijk was wie baas was en wie knecht. Deze adellijke afstammeling van de socialistenbaronie zal wel bepalen wie goed is en wie slecht. Zelfs manifestanten die alleen maar theoretische beschouwingen aanhangen maar die als antidemocratisch kunnen gezien worden moeten geweerd worden uit Lommel. Binnenkort zal alleen nog de carnavalstoet in Lommel mogen uitgaan. Maar niet voordat alle deelnemende groepen door het plaatselijke narrencollege zullen zijn gescreend op mogelijke oproerige thema’s en narrenvoorstellingen die mogelijks niet stroken met de visie van de plaatselijke notabelen. De burgers mogen tenslotte niet opgeruid worden in Lommel.

Om de democratie te vrijwaren zou het schepencollege nog verder willen gaan. Men zou er aan denken om geen gemeenteverkiezingen meer te houden in Lommel. De mensen worden daar alleen maar onrustig van en de oppositie is er toch alleen maar op uit om de mensen op te ruien. Er is zelf een oppositiegroep in Lommel die met het nieuwe gemeentereglement perfect het recht kan ontzegd worden om nog te zetelen in de gemeenteraad of kan belet worden om vergaderingen te houden.

De lijst Aktief – die eigenlijke een communistische PVDA-lijst is – voldoet perfect aan de voorwaarden om straatverbod te krijgen. Ze zijn autoritair, ze zijn totalitair en dat zo wel theoretisch als praktisch. Wij vragen aan Vanvelthoven om zijn gemeenteraad te zuiveren van deze oproerkraaiers die reünies houden ter aanbidding van oorlogsmisdadigers zoals voorzitter Mao en vadertje Stalin, beiden Olympische kampioenen wat betreft de disciplines uitmoorden van mensen en verkrachten van de democratie.

Wie de uitzonderingswetten ook hevig toejuicht is het AFF. Zij dringen al jaren aan op meer repressie. Het is toch hoogst eigenaardig dat zogenaamde linkse organisaties de agenda van de staat een handje helpen. Het is toch duidelijk dat de staat en de corrupte politieke klasse de bevolking in toom wil houden bij een komende economische recessie. Daarom pleiten patroons en politieke schurken voor het beknotten van het recht op staken. Individuen die zichzelf hebben uitgeroepen tot linkse strijders voor de democratie eisen van het kapitaal en de staat dan weer verbod en repressiewetten tegen andersdenkenden. Je zou nog gaan geloven dat de enkeling die achter de AFF-blog schuilt eigenlijk een agent / provocateur is die ten dienste staat van het corrupte machtssysteem. Echte linkse mensen zouden toch beter maar eens nagaan wie dat er zo tuk is op die antiverenigingswetten. Onder het mom van het antinazisme zou er wel eens een echte nazi-agenda kunnen schuilgaan: de Belgische staatsdictatuur!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: