Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

De “sociaalfascisten”

Posted by voorhoede op 14 maart, 2008

Terwijl de verwende kinderen van de burgerij vorige week betoogden tegen het zogenaamde opkomende fascisme, was het corrupte politieke systeem rustig bezig met het bestelen van de bevolking.

Neem het voorbeeld van de verkoop van de pakjesdienst ABX Logistiscs. Deze pakjesdienst was eigendom van de staat. Het was een onderdeel van de NMBS. De voogdijminister wou van het ding af. Het moest van Europa, zei men. Die voogdijminister was de socialist Vande Lanotte. Dat socialisten – net als alle andere liberalen – de bezittingen van de gemeenschap verkwanselen, is op zich natuurlijk niks nieuws. Maar aan deze verkoop zat een stinkend geurtje. Eerst werd de gedelegeerde bestuurder afgedankt die zich verzette tegen de manier waarop de verkoop zou gebeuren.  “Afgedankt” is misschien niet het juiste woord, “uitgekocht” is een betere omschrijving. De man kreeg naar verluidt twee miljoen euro ontslagvergoeding. Deze man is de huidige CD&V-voorzitter Schouppe. Hij kon fluitend aan een nieuwe carrière beginnen, met name die van volksvertegenwoordiger.

Toen was het tijd voor een volgende zet. Vande Lanotte liet eerst een tijdje een interim-baas spelen bij de NMBS – je kunt nu alles met interim-krachten doen, ook de spoorwegen leiden. Na een tijdje kwam de aap uit Johans mouw: hij benoemde zijn kabinetschef als hoofd van de NMBS-holding. Deze specialist – en ja, ook socialist – wist te vertellen dat het bedrijf ABX geen eurocent waard was. Deskundigen in de branche vielen bijna in coma toen ze dit hoorden Toch werd er een bedrijf gevonden dat zo zot was om ABX over te nemen. De Britse investeringsgroep 3i zou voor 10 miljoen euro aandelen van ABX overnemen en een extra 70 miljoen euro investeren in de groep.Een geniale zet van Johan zou je denken – hij had die vuige kapitalisten weer goed liggen – maar het genie van een socialist heeft zo zijn beperkingen. Net zoals met de onderhandelingen over SABENA heeft onze salonmarxist bewust of onbewust niet goed opgelet. (Wij mikken op bewuste onoplettendheid of heet dat medeplichtigheid?)

Wij, simpele zielen, zullen het nooit weten. Want wat stond daar nog in het overnamecontractje? Als tegenprestatie voor de aankoop van 10 miljoen euro aan aandelen en de kapitaalinjectie moest de NMBS (de staat dus) er zich toe verbinden om bepaalde uitstaande kosten op zich te nemen die ABX nog had. En net als christelijke wonderen zijn ook socialistische wonderen nog niet verdwenen. Het wonder wil immers dat de uitstaande kosten eerst werden begroot op 80 miljoen euro – toevallig het bedrag dat moest worden betaald voor de overname – maar de voorzienigheid van het kabinet Vande Lanotte vond dat wonder een beetje mager en maakte daar 110 miljoen euro van. Het bedrijf 3i – eigenlijk zou dat bedrijf zich moeten omdopen tot heilig vermenigvuldigend vennootschap, maar dit terzijde – had dus een bedrijf overgenomen voor NUL euro.Daags na de overname haalden de nieuwe eigenaars van ABX al 60 miljoen euro uit de pot door middel van een kapitaalsverlaging. De enorme vastgoedeigendom van ABX werd prompt verhuurd: kassa, kassa…

De wondere wereld van het Vlaamse socialisme en de bedrijfswereld was weer een megasucces gebleken. De Waalse kameraden moeten niet denken dat ze het beter kunnen. En toch is het verhaal nog niet ten einde. Het bedrijf dat de aankoop van ABX deed, wil ABX nu van de hand doen. Zij willen dat waardeloze spul verkopen voor 600 miljoen euro. Dat blijkt na twee jaar eigendom van 3i de marktwaarde te zijn. Een bedrijf van de staat kopen voor 0 euro en er amper twee jaar later 600 miljoen euro voor vragen? Je zou denken dat zoiets alleen maar kan in het postsovjettijdperk in Rusland, ten tijde van de oligarchen.

De investeringsgroep 3i heeft alvast een stuk van de winst in groene energie geïnvesteerd. Ze hebben met een bedrag van 30 miljoen euro deelgenomen aan de kapitaalsverhoging (aankoop van aandelen) van de firma Electrawinds. Dat is de firma die de windmolens maakt die in de Noordzee worden neergepoot. En nog geen jaar na die participatie heeft de firma Electrawinds een nieuwe voorzitter voor het bedrijf aangesteld. U raad nooit wie dat is… Het is Johan Vande Lanotte. Zeg nu zelf, zou u ook niet graag zo een formidabele onderhandelaar in huis willen hebben? Iemand die u kan helpen om van 0 euro 600 miljoen euro te maken. Het socialisme in Vlaanderen is in topvorm. Ze brengen de staatsbezittingen voor een prikje aan de man. Ze hebben betaalde mandaten zoals alleen pasja’s en baronnen die vroeger hadden.

Terwijl de corrupte kopstukken hun zakken volstouwen met poen marcheren hun nuttige idioten, met name hun marxistische en trotskistische pubers al roepend door de straten. Zij roepen dat er een “fascistisch gevaar” dreigt. Intussen zitten in de chique salons de leiders van links zaken te doen met het grootkapitaal en de geldbarons. Wat zich in dit land links en socialistisch durft te noemen, daar had Lenin al een koosnaampje voor bedacht: sociaalfascisten. Sociaal in woorden, fascistisch en crimineel in daden.

Eddy Hermy
Algemeen N-SA-coordinator

Advertenties

Eén reactie to “De “sociaalfascisten””

  1. Tegen Roodfront & Reaktie said

    Die Vande lanotte kan er wat van; z’n verkoop van “Zon en Zee” was ook al zo’n “successtory”.
    En dat noemt zich socialist…moest de RAF nu nog bestaan, zouden ze serieus overuren moeten kloppen om al die als socialisten vermomde corrupte liberalen af te knallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: