Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Partijenjunta

Posted by drietand op 21 maart, 2008

Gisteren heeft de politieke kaste een verdere stap gezet in de steeds driester wordende partijendictatuur. Na eerst zes maanden van complot en contracomplot, van hebzucht en machtsgeilheid, was men tot een tijdelijk staakt-het-vuren gekomen. Men had de macht en geldpostjes voor drie maanden op interim-basis geregeld. Maar zoals duizenden werkenden al hebben ondervonden is een interim-job een soort veredelde dagloonsituatie, onzeker wat de inkomsten betreft. Ook voor knoeiers en ongeschoold politiek personeel dat € 6000 à 8000 per maand in zijn diepe zakken steekt, is zo een tijdelijke bijverdienste niet winstgevend genoeg. Daarom moest er nu een vervolg komen voor die tijdelijke job. De macht en vooral het inkomen van de parasiterende politieke klasse moet veiliggesteld worden. Daarom hebben ze zichzelf getrakteerd op een contractverlenging. In dit regeercontract is maar één ding zeker. Dat is de inkomensgarantie voor het deelnemende politieke profitariaat. Al de andere contractbepalingen (het fameuze 42 bladzijden tellende regeerakkoord) is gewoon intentieverklaring en oplichterij.

Toch zijn er een paar zaken die de regeerders wel graag zouden realiseren. Ze willen interim-jobs bij het overheidsapparaat invoeren. De redenering is dat zij nu al 9 maanden zonder vast contract voor de overheid hebben gewerkt en dat ze dat systeempje wel graag in iemand anders zijn nek willen draaien. De Volksunie-man Somers die door het jarenlange lidmaatschap van de ‘Pest Voor Vlaanderen’-partij mentaal is aangetast, vindt het interim-systeem voor ambtenaren zelfs een modernisering van de arbeidsmarkt. Liberalen en liberaalsocialisten, maar vooral de christelijke liberalen dromen nog altijd van een terugkeer naar de periode van Daens, toen had je ook een massa dagloners. Want wat is interim-arbeid anders dan dagloonwerk?

Ook de werkelozen moeten gereactiveerd worden, eerst zullen werklozen meer krijgen bij het begin van hun werkeloosheid, maar daarna zullen ze met veel minder moeten toekomen. Ook dat is een ideetje dat de politieke boevenbende heeft opgedaan tijdens de voorbije 9 maanden van onderhandelingsdinertjes en champagnefeestjes. Negen maanden geen kloten presteren en toch vet betaald worden, dat wenst de nieuwe regering die doppers niet toe. Je kunt er ziek van worden weet de premier. Liever een beetje minder geld geven aan die mensen, sober is gezond en goed voor de werklust.

De Waalse socialisten, met hun voorzitter op kop, weten dat niksdoen alleen maar leidt tot kwade en slechte gedachten. Luiheid is het oorkussen van de duivel weet ook mijnheer (of is het mevrouw) Di Rupo. De Vlaamse socialisten doen niet mee met het feestje, zij hebben interim-arbeid voor zichzelf altijd verwerpelijk gevonden. Daarom dat hun ex-voorzitter zoveel klussen tegelijkertijd opknapt. Hij laat het zaakje over aan Caroline Gennez, die nu volop bezig is om haar instapbaan als voorzitster onder de korte rok te krijgen. Dat moet een gruwelijk zicht zijn voor Elio. Ideologie en seksuologie, het kan knap lastig zijn.

Ook belastingsverlaging staat weer hoog op de agenda. De liberalen die in de regering zitten, maar ook al de liberalen van de andere partijen, gaan nog maar eens snoeien in de belastingen. Deze keer moeten ook de inkomens van 4 à 5 duizend euro bruto per maand minder belastingen gaan betalen, zegt leeghoofd Reynders van de MR. Volgens hem gaat het hier over meer dan 80% van de inkomens. Die Reynders woont niet in Wallonië, die woont op een andere planeet. De Wetstraat-planeet, maar dat lijkt wel sterk op Wallonië natuurlijk.

Voor Lijst Dedecker gaat het nog niet ver genoeg. Ze wil de notionele intrestaftrek ook invoeren voor mensen die cash geld in een huis stoppen. Wat jammer dat hij nog niet in de regering zit, lol verzekerd. Want wij van het N-SA stellen voor om het systeem nog verder uit te breiden. Alle mensen die GEEN spaargeld hebben, willen wij een fictieve intrest geven op onbestaand spaargeld. Wij kunnen ook leuk uit de hoek komen. Ook voor gepensioneerden is er fantastisch nieuws, zij mogen gaan bijklussen. Dat wordt in het regeerakkoord vertaald als een verhoging van de pensioenen. Als je bijklust, heb je meer koopkracht. Er moet een verborgen genie aan de onderhandelingstafel zitten.

Wat het probleem van de vergrijzing betreft, daar kunnen wij de regering adviseren. Maak meer reclame op TV voor de Lotto en voor Win For Live. De kans dat je daar een goede oude dag mee kunt verdienen is vele malen groter dan dat je dat zult mogen verwachten van onze politieke leiders. Laatst zei een beursspecialist dat de regering beter de mensen zou aanzetten om het geld dat zij nu op de kansspelen inzetten op een pensioenfonds te plaatsen. Maar de regering wil daar niet van horen, zij gelooft in het durvend ondernemen van de bevolking. En wat is er meer gedurfd dan een gokje op de staatsloterij? Het grote voordeel is dat je daar als staat geen budgetteringsplan voor moet opmaken.

Er is nog een ontbrekend luik (eigenlijk ontbreken alle luiken) in het regeerakkoord en dat is de grote staatshervorming. De ‘dikke vis’ in de pan van Dewever. Maar men zou toch moeten weten dat de waterlopen in dit land zwaar vergiftigd zijn, zeker in Wallonië. Als daar al een dikke vis zou gevangen worden, dan zal dat een vis zijn met een vervormd hoofd en afgevallen vinnen. Een gedrocht waarvan iedereen die graag gezond eet meteen zal moeten gaan kotsen.

Als sommige van onze lezers zich afvragen waarom het Nieuw-Solidaristisch Alternatief geen ernstiger analyse van de huidige regering heeft willen maken kunnen we u maar één ding vragen. Wat vindt u aan deze regering dan zo ernstig? Buiten het feit dat ze haar parlementaire democratie nu zelf om zeep brengt, is er toch niets ernstigs over deze bende te zeggen? En inderdaad, dat die parlementaire democratie nu totaal ontmaskerd wordt, is dan ook het enige positieve dat deze regering te bieden heeft.

Advertenties

4 Reacties to “Partijenjunta”

 1. aimeeduvent said

  Erg spijtig dat N-SA haar retoriek verpest door ad hominem te gaan spelen en oppervlakkig te blijven. En uitspraken als deze (“mijnheer (of is het mevrouw) Di Rupo” en “Hij laat het zaakje over aan Caroline Gennez, die nu volop bezig is om haar instapbaan als voorzitster onder de korte rok te krijgen. Dat moet een gruwelijk zicht zijn voor Elio. Ideologie en seksuologie, het kan knap lastig zijn”.) Dat maakt u voor mij even chauvinistisch en hypocriet als de christen-democraat die de zondagmorgen vooraan in de kerk zit maar zijn buurman niets gunt.
  Spijtig.

 2. NeoMil said

  Nu en dan een beetje polemiek voeren mag wel, dit is natuurlijk louter satirisch bedoelt en moet in het bredere spectrum gezien worden. Het is toch niet alsof dergelijke teksten voortdurend aan bod komen?

 3. Dominiek said

  @Aimeeduvent: als u de laatste paragraaf leest zal u merken waarom dergelijke uitspraken in deze post opgenomen zijn.

 4. eddy said

  Aan Aimée

  Beste vriendin, het N-SA moet en zal een volksbeweging zijn, of het zal niet zijn.
  Als u Volkstaal en satire afwijst als anti-intellectueel dan hebt u natuurlijk gelijk.
  Alhoewel sommigen (zoals ik) satire als een hoogstaande vorm van humor zien.
  Maar het N-SA is geen volksvreemd clubje dat ter meerdere eer en glorie van zichzelf of van zelfverklaarde intellectuelen aan introspectie doet.
  Onze bedoeling, ons doel is een politieke organisatie laten groeien die begrijpelijke taal spreekt voor iedereen en OOK OPENSTAAT voor IEDEREEN.
  Dat mijn analyse oppervlakkig zou zijn, moet u eens nader verklaren.
  Deze junta zit onder de bodem van het oppervlakkige en heeft geen inhoud en ook geen doel, tenzij het veiligstellen van de postjes van de huidige politieke elite.
  Dat u zelf blijkbaar de meerwaarde hebt ontdekt van deze regering moet voortspruiten uit een zeer doorgedreven zienersgave.
  Dat ik hypocriet doe over homo’s (mevrouw Di Rupo) of over het korte rokje van juffrouw Genez is een beetje ver gezocht denk ik. Al moet ik toegeven dat ik nooit speciaal naar Elio zit te kijken. Het is mijn type niet.
  Naar dat korte rokje van Genez, daar moet ik ootmoedig bekennen dat ik mijn ogen niet afwend.
  Ik ben dan ook niet zo hypocriet als sommige christen-democraten
  Ik zit nooit vooraan in de kerk.
  Dat laat ik over aan de blinden en de doven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: