Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Vooruit!

Posted by voorhoede op 28 maart, 2008

“Het socialisme in de Vlaamse gewesten is onbetwistbaar, zo niet feitelijk flamingant. Het is te zeggen: opzettelijk strijdend voor taal- en stambelangen. Het socialisme is volbloed Vlaams. Elke landelijke afdeling van het socialisme is klaarblijkelijk alom van natuur onverbasterd, eigenzelvig, inheems, te midden van de algehele broederschap der volkeren. Alleen het Vlaamse lied weergalmt in onze concerten en optochten. Alleen het Vlaamse woord spreekt in onze dag- en weekbladen tot het lijdende Vlaanderen. De burgerij van dit België, de adel en de staatsinstellingen zijn onvolks, onmaatschappelijk, ONDIETS geworden. Het Vlaams socialisme heeft voor zich de schoone zending aanvaard, bij middel van de Nederlandse taal, de taal onzer voorvaderen, onzer ouders en kinderen, herleving te wekken uit de dodende slaapziekte. Het is een vaststaand feit dat de onverfranste en eentalige massa, die als een eikeltje, het kiempje, de socialistische kern van den onbedorven volksaard omhult en voedt!”

Deze tekst verscheen op 5 april 1886 in het dagblad Vooruit.

In die tijd was de krant nog in handen van Vlaamse arbeiders die fier waren op hun volkse afkomst. Zij kenden het begrip volk en volkseigenheid weldegelijk. 122 jaar later is van deze volkse, Vlaamse invalshoek niks meer terug te vinden bij de erfgenamen van de Vooruit: het dagblad De Morgen. Het dagblad De Morgen is dan ook geen Vlaams of socialistisch dagblad meer. Het is een reclameblad in handen van het Belgische grootkapitaal. Het is de papieren pulpversie van de koopjeszender VTM. De kneusjes van dienst op de redactie hebben nu alleen nog als taak om onbenulligheden op te waarderen tot leesbare niemendalletjes. Neem de column geschreven door Walter Pauli op 26 maart 2008 en die handelt over een speelpleintje in Liedekerke. Het gemeentebestuur van dit plaatsje wil geen anderstalige kinderen meer opvangen op hun speelplein. Vanwege communicatieproblemen, die kunnen leiden tot ongevallen en onveilige toestanden, wil het bestuur alleen nog kinderen toelaten die Vlaams praten en begrijpen.

Maar deze uitleg is voor de Morgen veel te simpel. Volgens de dienstdoende sloganschrijver van de redactie steekt er veel meer achter die weigering om anderstalige kinderen op het speelpleintje toe te laten. Mijnheer Pauli had direct gesnopen wat de achterliggende bedoeling is van de CD&V-burgemeester van Liedekerke: DE APARTHEID installeren in LIEDEKERKE. Mijnheer Pauli gaat dan ook direct door het lint. Hoe zou je zelf zijn na zo een gruwelijke ontdekking? Hij ziet meteen de kans om het eigen volk nog eens af te dreigen met het intrekken van fundamentele grondrechten als dat volk niet direct meertalige diensten aanbiedt aan alle mensen. Want wat schrijft deze echte democraat en volksmens? “Ik heb geen probleem met taalwetten die Vlaanderen emanciperen. Maar wanneer diezelfde regelgeving dient om dit land bekrompen te maken, schaf dan die taalwetten af!”

Voor mensen als Pauli en zijn surrogaat progressisten zijn volk en volkstaal voorbijgestreefd. Dat is voor de onderklasse. Zij zelf zijn multicultureel; zij spreken alle talen. Daarom ook waarschijnlijk dat geen enkele volksmens die gasten nog echt begrijpt. Dan liever die volkssocialisten van de Vooruit anno 1886! Zij werden tenminste nog begrepen door de mensen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: