Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Inflatie is diefstal!

Posted by voorhoede op 1 april, 2008

feder2_copy.jpgWoeker en zwendel, evenals de meedogenloze verrijking op kosten en ten nadele van het volk worden met de dood bestraft.

Ons geldende recht beschermt inderdaad heel speciaal het eigendom van het individu. Een kleine diefstal wordt dikwijls in recidive onmenselijk bestraft. Daarentegen bieden onze wetten geen houvast om de grote oplichters te vatten, die met ‘kapitalistische methoden’ de ganse bevolking bestelen. Wij denken in eerste instantie aan de veroorzakers en begunstigden van de inflatie: nog nooit was het in de geschiedenis gehoord dat een gans vlijtig volk door een inflatiemisdaad, in de reusachtige omvang van de Duitse muntverwoesting, van al zijn spaargelden werd beroofd.

Die woekerij van de banken na de stabilisering was meer dan straatroof. Aan de praktijken van de oorlogsmaatschappijen vielen meer Duitsers ten prooi, dan aan die van een georganiseerde roversbende.

Wij zullen ons met deze dingen te zijner tijd nog ingrijpend moeten bezighouden. Wij moeten daarvoor ook de juridische formuleringen vinden. Maar dat ‘georganiseerd volksbedrog’ evenzeer strafbaar, ja nog zwaarder te vergelden is dan individuele diefstal, zal voor iedereen duidelijk zijn”.

Gottfried Feder in: Der Deutsche Staat auf nationaler und sozialer Grundlage.

Komt de Grote Depressie terug of is er nooit iets ten gronde veranderd? Oordeel zelf! Enkele N-SA-coördinatoren en -sympathisanten van de Nationalistische Vormingscel werken alvast aan een uitgebreider dossier over “alternatieve economie”. De tijd is er méér dan rijp voor. Feder is daarbij slechts een van de vele inspiratiebronnen.

D.

Advertenties

2 Reacties to “Inflatie is diefstal!”

 1. Hans-Erik Iken said

  Redelijk slap gezever dit en duidelijk geschreven door een onbekende met nu bekende economische principes. Voor de goede orde: in de tijd dat dit geschreven werd was voor de meeste landen de goudstandaard nog van kracht. Hierdoor was de inflatie in de grote depressie eigenlijk minimaal, en dit veroorzaakte juist de enorme werkeloosheid.

  Geldontwaarding (inflatie dus)treed op als er meer geld in de markt gepompt wordt. M.a.w. de productie van het geld is groter dan het verbruik. Dit instrument wordt gebruikt door de centrale banken als er (korte) tijd meer behoeft aan snel geld is en wordt afgebouwd als die behoefte daalt. Soms neemt men het effect van inflatie voor lief als daardor de economie (en daarmee de werkgelegenheid) gestimuleerd wordt.

  In landen die het niet zo nauw nemen met de wetten van de economie wordt dit vaker gebruikt om de binnenlandse consumptie te stimuleren in de hoop dat de groei hierdoor de inflatie corrigeert. De ECB heeft een vrij strak monetair beleid waardoor de munt in waarde groeit t.o.v. de buitenlandse valuta (US Dollar, japanse Yen en GB Pond bijvoorbeeld). Hierdoor blijft onze inflatie redelijk binnen de perken maar komt onze export positie in het gedrang. Indien de export te zeer te lijden heeft van de sterke Euro kan de ECB ervoor kiezen de rente te verlagen (=waardevermindering =inflatie) om deze te ondersteunen. Dit kan echter maar korte tijd goed gaan en is niet het meest ideale om de economie op langere termijn te ondersteunen. De Fed in the USA betaald nu de prijs voor haar renteverlagingen, idem in GB met het Pond.

  Vooralsnog doet Trichet (president ECB) het niet slecht. Hij laat zich niet onder druk zetten door de europese regeringen en de rente wordt niet verlaagd, eerder verhoogt verwacht ik. Hierdoor daalt de inflatie maar krijgt de economie toch een klapje door beperkte export. Dit effect zal echter relatief korte termijn zijn en ons in een sterkere positie brengen zodra de wereldeconomie weer aantrekt. De pijn op korte termijn zal echter niet minder zijn. Om dit te doorstaan kunnen we maar 1 ding doen: schulden afbouwen en sparen als we kunnen.
  Koop niet op krediet als je het kunt vermijden en trek de broekriem aan.

  Sterkte de komende 2 jaar 😉

 2. voorhoede said

  Wat je zegt, is een correcte beschrijving van hoe het nu werkt. Alleen denk ik dat oorzaak en gevolg worden omgewisseld. De ECB wordt in de eerste plaats geacht voor prijsstabiliteit (inflatiebestrijding) te zorgen, maar door het het feit dat ze bank der banken is in een stelsel van “fractional reserve banking” is zijzelf verantwoordelijk voor die inflatie. De centrale banken creëren ongeveer 5% van het geld, de commerciële banken de andere 95%. Commerciële banken lenen dus geen geld (deposito’s) uit, maar creëeren nieuw (giraal) geld. Wanneer creëren ze veel geld? Als de ECB een lage rente hanteert, want dan wordt er weinig gespaard, veel geleend en dus veel geïnvesteerd…

  Hieruit kun je dus al afleiden dat conjunctuurcycli geen “natuurwet” zijn, maar het inherente gevolg van dit hele stelsel. Dit komt neer op boosts (inflatie) en busts (deflatie), want de rentestand kan niet eeuwig laag blijven wegens het inflatoire effect ervan. Iedereen voelt instinctief al aan dat na elke hoogconjunctuur een recessie moet volgen, maar weinigen weten waarom. Ik hoop dat het nu min of meer verklaard is. (De theorie van de centrale banken zegt dat die cycli geleidelijk aan uitgevlakt zouden moeten worden. Het lijkt mij eerder een wensdroom.)

  Dus: als commerciële banken 95% van het geld creëeren (= monetaire soevereiniteit van het volk en de staat overnemen) vind ik het bullshit om altijd maar te zeggen dat als de staat in sommige gevallen door (gedekte) gelduitgifte zijn monetaire soevereiniteit zou uitoefenen, dat per se tot inflatie moet leiden. De centrale banken voeren alleen een beleid dat het roekeloze, maar o zo winstgevende leengedrag van hun commerciële halfbroertjes moet ondersteunen. Ze dienen geen enkel ander belang dan dat.

  Naast de abstracte macro-economische gevolgen die door kamergeleerden worden beschreven zijn er de concrete sociale bloedbaden natuurlijk: door zware besparingen enerzijds en zware belastingen anderzijds. Komt daar nog eens partijenstrijd en klassenstrijd bovenop, waarbij elkeen maar graait wat er te graaien valt zonder het onrechtvaardige stelsel zelf in vraag te stellen. Er is geen oog meer voor nationaal welzijn, nationale solidariteit (= solidarisme), gemeenschapszin (= socialisme) of naastenliefde (= religie).

  Er zijn m.i. verschillende pistes waarover nagedacht kan worden en die alle gemeen hebben dat ze de “heiligheid van de rente” (= mammonisme) in mindere of meerdere mate willen bestrijden. Zelfs – o horror, beste rechtse burgers – islamitisch bankieren. Het enige obstakel (op weg naar de vrijheid) is dat we in een kapitalistische democratie (= plutocratie) leven, die er in de eerste plaats is om de gevestigde privé-belangen te dienen en die weinig ruimte laat voor “onze” politieke expressie of oppositie.

  Een kritische (of geactualiseerde) lezing van de bovenvermelde auteur kun je trouwens hier vinden:
  http://www.antikap.de/downloads/gottfried_feder.pdf

  Om eerlijk te zijn, het enige interessante aan het nationaal-socialisme is niet het achterhaalde 19de-eeuwse racisme, niet de inhoudloze personencultus, maar wel het SOCIALISME. Het socialisme (van de linkervleugel) dat als eerste geliquideerd werd door de Reaktie (grootkapitaal, adel en leger). Het enige idee wat Schacht, een man van de oude orde, van Feder heeft overgenomen – en niet het minste – lijkt de Mefo-wechsel te zijn, waarmee de infrastructuurwerken (bij gebrek aan geld) werden bekostigd. Feder heeft dus toch zijn steentje bijgedragen aan de (kortstondige) wederopbouw van zijn land. Is breking van de renteslavernij dan toch niet zo utopisch als het lijkt?

  De uitgifte van “regeringsgeld” is echter altijd een doorn in het oog geweest van de private geldmonopolisten.

  http://www.themoneymasters.com: de dvd is waarschijnlijk verhelderend, alhoewel ik hem zelf nog niet bekeken heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: