Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Immigratieleugens

Posted by voorhoede op 9 april, 2008

Volgens de Amerikaanse econoom George Borjas zorgt de huidige immigratiegolf in de Verenigde Staten ervoor dat de sociale ongelijkheid toeneemt. Volgens hem vloeit de welvaart weg van de autochtone werknemers die moeten concurreren met de immigranten en gaat die welvaart naar de WERKGEVERS en anderen die gebruik maken van de diensten van immigranten. Bondig samengevat stelt hij: werknemers verliezen welvaart doordat immigranten de lonen verlagen. Werkgevers winnen doordat de lonen verlagen. Immigratie gaat dus over de keuze die een maatschappij maakt. En die keuze bepaalt de maatschappij waarin we willen leven. Voor de liberalen en de linkerzijde is het duidelijk dat immigratie nodig is om vacatures te kunnen opvullen die nu niet meer door eigen mensen uitgevoerd kunnen (willen) worden. Deze stelling toont duidelijk welke maatschappijkeuze de liberalen voorstaan. De linkerzijde volgt de keuze van de liberale burgerij gedwee.

De Amerikaanse onderzoeker Sowel stelt dat er weinig of geen beroepen zijn die geheel en al overbodig zijn. Als de migratie afneemt of teruggeschroefd wordt, dan zou dat niet leiden tot een verdwijning van bepaalde beroepen, maar zullen die beroepen opnieuw uitgevoerd worden door de autochtone bevolking maar dan tegen hogere lonen. Kortom, men kan stellen dat er nu vaak beroepen worden uitgevoerd, zoals schoonmaak- en ondersteunend verzorgingspersoneel, door immigranten. Dat wil echter niet zeggen dat er zonder migranten geen schoonmakers en dergelijke meer zouden zijn. Hij neemt het voorbeeld van Japan, waar zeer weinig arbeidsmigratie is en al die beroepen toch door eigen mensen worden uitgevoerd. Het enige verschil is dat het loon voor wat men in ons land “knelpuntberoepen” noemt in Japan merkelijk hoger ligt. Volgens Sowel zou het een goed idee zijn om eerst de oorzaak van onvoldoende arbeidsparticipatie te onderzoeken alvorens men zijn toevlucht neemt tot immigranteninvoer.

Wij moeten als nationaal-revolutionairen de winstmaximalisatie van het kapitaal en de liberale machtskaste bevechten. Het is de winstmaximalisatie en de hebzucht die als brandstof voor immigratie dient. Ofwel strijden we tegen die tomeloze win- en hebzucht en zorgen we er zo voor dat er minimale immigratie is en voor sommige groepen zelfs remigratie. Ofwel laten we in een toekomstige Vlaamse staat het patronaat en het financiële kapitaal verder aan de macht – zoals de meeste nationalistische partijen het liefst zouden willen – en zullen we verder overspoeld worden door migranten. Strijden tegen immigratie is strijden tegen het grootkapitaal en zijn woekerwinsten. De linkerzijde strijdt nooit tegen immigratie. Ze ondersteunt haar zelfs. Daardoor kan men de linkerzijde beschouwen als een objectieve bondgenoot van het financierkapitaal. Links gelooft nog steeds in het internationale karakter van de arbeidersklasse. Maar het enige dat echt internationaal werkt en bestaat is het internationale kapitaal. De natie en een revolutionair nationalisme zijn en kunnen maar de enige factoren zijn tegen dit kapitaalsinternationalisme.

Eddy Hermy
Algemeen N-SA-coordinator

Advertenties

Eén reactie to “Immigratieleugens”

  1. Geld Lenen said

    Nou volgens mij is die sociale ongelijkheid al een jaartje of 100 aan de gang in Amerika…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: