Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Het Europa der Bankiers (1)

Posted by voorhoede op 4 mei, 2008

Op de blog Vijfhonderd Mijl troffen we gisteren een filmpje aan over een protestactie tegen de achterbakse manier waarop de eurocraten ons het Verdrag van Lissabon willen opdringen. Over die actie hebt u waarschijnlijk nooit iets vernomen in de media.

Het deed ons terugdenken aan een boek van een Franse schrijver dat nog verbazend actueel is. De auteur wijst ons op wat soms de “laatste” of “hoogste” fase van het kapitalisme wordt genoemd door theoretici van het imperialisme (Hobson, Lenin, enz.). Het is het ontstaan van een “financierkapitaal”, een financiële oligarchie uit de versmelting van het bancaire en het industriële kapitaal. Het industriële kapitaal is daarbij niet meer in handen van de industriëlen, maar in die van de bankiers of financiers. De ruïnes van de Tweede Wereldoorlog boden dat financierkapitaal de gelegenheid om een “Gemeenschappelijke Markt” uit te bouwen. Bankconsortiums zouden de industrieën buiten de “Gemeenschappelijke Markt” financieren en die industrieën zouden op hun beurt hun uitrusting binnen de “Gemeenschappelijke Markt” aankopen…

Laat er geen twijfel over bestaan: het N-SA is een uitgesproken pro-Europese en een uitgesproken solidaristische organisatie. Toch zijn wij ergens “onorthodox” en zullen zowel de ideologische puristen als de ideologische leeghoofden ons verwijten maken en blijven maken. Laten we als voorbeeld van de ideologische puristen het neo-dinaso tijdschrift Delta van de Werkgemeenschap De Lage Landen nemen. Hoewel het een zeer interessant tijdschrift is vanuit politiek en metapolitiek oogpunt, gaat het de mist in wat betreft sommige van zijn economische, historische en geopolitieke standpunten. Delta noemt zich eveneens solidaristisch – of beter gezegd: nationaal-solidaristisch – en pro-Europees, maar schaart zich eigenaardig genoeg wel aan de zijde van founding fathers van de huidige Europese Unie (Schumann, Monnet, Spaak, enz.). Een Europese Unie die het nu – als een verrassing? – té weinig “christelijk” vindt, té veel markt en té weinig beschaving. Neen, dan wist een Jean Thiriart het wel beter, toen hij in zijn eigen typische stijl die founding fathers uitschold voor “VS-Quislings”.

Wat het solidarisme nogmaals betreft: was het niet het Verdinaso dat destijds héél duidelijk ageerde tegen de “heerschappijen van het geld”, de “naamloze geldmachten”, de “greep der Finantie”, enzovoort? “Tegenover de Socialistische leuze : ‘Eigendom is diefstal’ huldigt het VERDINASO de leer : ‘Eigendom is Dienst’, en stelt den Staat tot plicht, op te treden tegen elke overtreding van dit beginsel ; over te gaan tot onteigening en socialisatie, daar waar het belang der gemeenschap dit eischt ; ten strengste tegen te gaan : alle gevallen van woeker, speculatie, zwendel, oneerlijke concurrentie, trustvorming, alsmede elke inbreuk op de moraal der verbruikers”.

Het meest ergerlijke is niet zozeer dat de tegenstanders – van wie men niets anders of beters verwacht – dit antikapitalisme afdoen als woordenkramerij. (Nochtans had het Verdinaso het helemaal niet nodig om aan woordenkramerij te doen, aangezien het een beweging en geen partij was!) Neen, zelfs zogezegde voorstanders lijken er zo over te denken of bewijzen alleszins maar oppervlakkig lippendienst aan het “antikapitalisme”. Zeker als het 1 mei is. En dus raasde een Filip Dewinter tot onze verbazing wat tegen het “grootkapitaal” (zouden wij dan zo’n goede “zweep” vormen?) maar vraag die man eens wat dat betekent: grootkapitaal? We zijn benieuwd naar het antwoord… Een sociale en identitaire 1 mei is anders! Daarvoor moest men met N-SA gaan plakken of flyeren in Vlaanderen of met Nation gaan betogen in Wallonië. Tom Cochez bewijst overigens met zijn artikeltje van vandaag eens te meer dat de “fa’s” en de “antifa’s” hier ten lande in idiotie aan elkaar gelijk zijn.

Het N-SA is van mening dat zolang de hele Europese integratie het werk blijft van de huidige kliek van euro-mondialisten – en dus in strijd is met de zaak der volkeren die wij verdedigen – wij ons moeten scharen aan de zijde van de verschillende identitaire en nationale verzetsbewegingen. Links of rechts doet er op zich weinig toe, omdat de belangrijkste breuklijn tegenwoordig nationalistisch/lokalistisch versus internationalistisch/mondialistisch is. De dictatuur van de nabije toekomst zal niet meer communistisch, fascistisch of nationaal-socialistisch zijn, maar mondialistisch tout court. Ze zal gebouwd zijn op het graf van de oude ideologieën. Daarom is een linkse nationalist te verkiezen boven een rechtse internationalist.

Een “derde weg” – of zelfs een uitweg – voor het huidige liberaal-democratisch systeem, waarin de “vrije” keuzemogelijkheden zeer beperkt zijn, lijkt noodzakelijkerwijze “vaag” voor vele burgers, wier denken quasi geconditioneerd is. Nationalisten horen de elite van een volk te zijn. Aan de nationalisten zou men bijgevolg de staat van een volk kunnen afmeten. De huidige staat van ons volk getuigt echter op zijn zachtst gezegd van een degradatie. De meeste nationalisten zijn immers net zo geconditioneerd als de doorsnee burger. Dat is wat ons als nieuw-solidaristen en revolutionaire nationalisten zo tegen de borst stuit en ons onderscheidt van de conformistische of reformistische nationalisten, wier denkkader dat van het systeem is; van de puristen of reactionairen, wier denkkader dat van het verleden is; van de leeghoofden die in ’t geheel geen denkkader hebben, alleen domme provocatie kennen. Voor wie beschikt over de nodige scheppingskracht, verbeeldingskracht en wilskracht is er dus niets vaags aan een derde weg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: