Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Libanon aan de Libanezen! Siniora rot op!

Posted by voorhoede op 11 mei, 2008

Hezbollah is dankzij haar militaire superioriteit erin geslaagd gisteren de westelijke (soennitische) wijk van de Libanese hoofdstad Beiroet in te nemen. Door de voorzichtige tegemoetkoming van de regering en het leger aan enkele politieke eisen van Hezbollah lijkt voorlopig een nieuwe burgeroorlog voorkomen.

Libanon is een land waarvan de bevolking overwegend antiwesters is, maar dat ondanks (of dankzij?) zijn democratie opgescheept zit met de corrupte, pro-westerse regering-Siniora. De media-maffia, die in eigen land voortdurend de “neveneffecten” en de “mindere kantjes” van het multiculturele samenleven met de mantel der liefde (voor het vreemde) bedekt, lijkt als het om het multiculturele Libanon gaat veeleer de neoconservatieve these van de “botsende beschavingen” aan te hangen. Want met die verschillende soorten christenen, islamieten en op de koop toe nog eens druzen, zou men voor minder door de bomen het bos niet meer zien! Dat zijn dan die intellectuelen, journalisten en andere wereldburgers met een “open” geest, voor wier genie Vlaanderen veel te “klein” en te “bekrompen” is.

Bij “botsende beschavingen” moet men zich steeds de vraag stellen wie of wat er voordeel bij heeft. Zou het niet goed kunnen dat een eendrachtig en sterk Libanon een bedreiging vormt voor het schurkenstaatje dat nu zijn 60-jarige bestaan viert? Alle leiders die Libanon eendrachtig en sterk konden of kunnen maken – of ze nu maronitisch-christelijk (bijv. Bashir Gemayel) of sjiitisch-islamitisch (bijv. Hassan Nasrallah) zijn – zijn een doorn in het oog van Israël en zijn westerse bondgenoten. De corrupte clans Hariri en Siniora trachten elke oppositie om te kopen en – als dat niet lukt – schrikken ze zelfs niet terug voor (contra)terrorisme om die oppositie klein te krijgen. Druzenleider Jumblatt was omkoopbaar, Nasrallah niet. Zo is de Libanese “cel” van het zogenaamde Al Qaeda ontstaan.

Dat de clans Hariri en Siniora soennitisch-islamitisch zijn, speelt uiteraard een rol. Maar zoals gezegd volgen wij de these van de “botsende beschavingen” niet of – beter gezegd – weigeren we haar te volgen om te voorkomen dat ze werkelijkheid wordt. De samenwerking tussen de Vrije Patriottische Beweging (Al-Tayyar Al-Watani Al-Hur) van de christelijke generaal Aoun en de Partij van God (Hezbollah) van sjeik Nasrallah is een stap in de goede richting en het bewijs dat het Libanese volk tegen zijn regering moet worden verenigd in plaats van zich te laten verdelen en te overheersen door Israël en het Westen. Hezbollah is daarbij – niet in het minst door haar sterke sociale zuil – de stem van het Libanese volk geworden.

De uiteindelijke winnaars van een botsing der beschavingen zullen christenen noch islamieten zijn, maar wel de aanhangers van het moderne Westen, de “materiële beschaving” (Guénon) die model staat voor de globalisering. Dat moderne Westen is de geopolitieke as Washington-Londen-Tel-Aviv. Het is de as van de oorlogsstokers, van de verwoesters van moeder aarde, van de plunderaars van de grondstoffen, van de drugs- en mensenhandelaars, van de cultuurvermengers en -vernietigers, van de bankiers en andere witteboordencriminelen. Het einde van dat Westen zou een zegen voor de mensheid zijn. Elke steen uit het westerse bouwwerk is een stap dichter bij de totale sloping. De strijdlust in Palestina en Libanon kan ons verwesterste Europeanen alleen maar tot voorbeeld strekken!

Advertenties

Eén reactie to “Libanon aan de Libanezen! Siniora rot op!”

  1. voorhoede said

    Michel Aoun crie victoire

    Le général chrétien Michel vient d’affirmer que “la victoire du Hezbollah est une victoire pour le Liban, une victoire de la légalité et annonce un retour à la vie constitutionnelle”. Aoun affirme que la lumière sera faite sur les assassinats qui ont eu lieu au Liban ces dernières années.

    http://www.voxnr.com/cc/dep_international/EkEpuFpZulEpYrrvTg.shtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: