Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Joris-Van-Severen-herdenking

Posted by voorhoede op 18 mei, 2008

Image Hosted by ImageShack.usZaterdag 17 mei 2008 – jaarmis te Male (Brugge)
Zondag 18 mei – Groet aan het graf te Abbeville

Programma
Zaterdag: 16.00 uur: Plechtige Gregoriaans gezongen H. Mis, met homilie, in de Abdijkapel van het Grafelijk Slot van Male, Pelderijnstraat 14, 8310 Sint-Kruis Brugge, ter nagedachtenis van Joris van Severen, zijn lotgenoten en al onze overledenen.

17.30 uur: Receptie, aangeboden door de Stichting Joris van Severen vzw.

Zondag: afspraak om 11.30 uur aan de toegang tot het kerkhof te Abbeville; aansluitend gezamenlijk bezoek aan het graf van Joris van Severen en Jan Rijckoort.

Wegwijzer naar het Slot van Male

Vanaf E 40: afrit Aalter, richting Knokke-Heist tot kruispunt Maldegem (rond punt), van daar richting Brugge via Sijsele. Male ligt aan de N 9 +- 2,5 km voorbij Sijsele.

Vanaf Antwerpen via Zelzate: afrit Brugge via Sijsele, verder zoals boven.

Vanaf station Brugge: Lijnbus Brugge-Eeklo-Gent nr. 58 (stopdienst).

Met de wagen vanuit Brugge: aan de Kruispoort N 9 richting Maldegem-Eeklo-Gent. Male ligt +/- 6 km voorbij Brugge; aanduiding langs de weg op de linkerkant.

We hopen dat deze initiatieven van de Stichting Joris van Severen op uw belangstelling kunnen rekenen, des temeer nu de Stichting de taken van de voormalige vzw Abbeville heeft overgenomen, zoals blijkt uit onderstaande taakomschrijving:.

De Stichting Joris van Severen is de initiatiefneemster van deze herdenkingsplechtigheden

De Stichting Joris van Severen vzw wil de persoon en het werk van Joris van Severen in ere houden en ze aan anderen leren kennen en waarderen. Daartoe zal ze bijdragen door het inrichten van herdenkingen, het houden van voordrachten, het aanmoedigen van studies en publicaties en andere initiatieven. De Stichting stelt iedereen in de gelegenheid daadwerkelijk aan de verwezenlijking van haar initiatieven mee te werken.

De Stichting Joris van Severen nam recent in onderlinge verstandhouding de taken over van de vzw Abbeville, waarvan de actieve leden toetraden tot de Stichting Joris van Severen vzw.. Op die wijze werden de krachten gebundeld en blijvend tot synthese gebracht.

De doelstellingen van de voormalige vzw Abbeville, namelijk: Het monument te Abbeville blijvend vrijwaren en in stand houden, en jaarlijks een bezoek aan het graf organiseren, zo dicht mogelijk bij 20 mei behoren voortaan tot het takenpakket van de Stichting Joris van Severen.

Als voorheen blijft de Stichting Joris van Severen vzw. zich uitdrukkelijk onafhankelijk van alle partijpolitiek opstellen.

Herdenking aan het ‘Bourgoense Cruyse’, Wollestraat te Brugge

Aan de toegangspoort tot het voormalige woonhuis van Joris van Severen memoreert een gedenkplaat de namen van de vier Brugse slachtoffer van het Bloedbad van Abbeville. Sinds enkele jaren wordt aldaar – door het Abbeville Comité – jaarlijks een korte herdenkingsplechtigheid gehouden rond de datum van 20 mei. Dit jaar zal die plechtigheid doorgaan op dezelfde datum als deze van het herdenkingsmis te Male, dit is op

zaterdag 17 mei om 11.00 uur. Na enkele korte toespraken – o.m. door Mevr. Gaby Warris – in 1940 als 18-jarige in de kiosk te Abbeville – wordt de plechtigheid besloten met een bloemenhulde aan de gedenkplaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: