Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Bart Debie en het sexy nationalisme

Posted by voorhoede op 6 juni, 2008

Over mijnheer Debie is al veel geschreven. Het meeste over zijn carrière bij de politie. Dat hij veroordeeld werd voor geweldpleging en andere onfrisse praktijken zoals schriftvervalsing, vindt de partijtop van het Vlaams Belang niet echt een probleem. Dewinter steunt de man door dik en dun en volgens mijnheer Debie is hij na zijn veroordeling opgevangen door het gezin Dewinter. Hartverwarmend is dat, maar ook niet zo verwonderlijk natuurlijk. Wat betreft het vervalsen van documenten en het afleggen van valse verklaringen heeft Philip immers meer expertise in huis dan zijn veiligheidschef. Logisch dat die twee elkaar perfect aanvoelen. Wij willen niet verder ingaan op die veroordelingen. Flikken die hun poten niet kunnen thuishouden daar hebben wij in ons leven al meermaals kennis mee gemaakt, maar wij willen integendeel even blijven stilstaan bij het soort nationalisten dat die partij nu aantrekt en aan de borst drukt. En dat ze nu meer hippe en sexy aanhangers willen, heeft natuurlijk veel te maken met de aard van de partijnomenclatuur die nu al jaren de dienst uitmaakt in die partij.

Het zijn nu allemaal chique dames en heren die hun eigen leven en de glitter en glamour van het moeilijke politieke bestaan niet genoeg in de verf kunnen zetten. Zoals in alle burgerlijke partijen, zijn de kopstukken nu een soort nieuwe baronie met inteeltachtige relaties onder elkaar. De zoontjes en dochtertjes moeten in de schijnwerpers staan en het liefst moeten ze een renderend mandaatje of jobke krijgen. Dat men op zoek gaat naar een nieuw soort aanhangers is dan ook niet verwonderlijk. Het moet hip zijn. Met de superhippe Jurgen Verstrepen liep het al vlug mis: de partijleiding – en vooral zijn mentor mijnheer Dewinter – kon de moderne danspasjes van Verstrepen niet zo goed volgen en dus haakte hippe Jurgen na het binnenhalen van de parlementaire lotto (360 000 euro bruto) af. Dat zal niet vlug gebeuren met Debie, want die mag nu even niet meedoen aan de vierjaarlijkse Super-Lotto-trekking (verkiezingen).

Maar dat vindt kameraad Debie blijkbaar allemaal niet erg. Na de uitspraak van de rechtbank gaat onze stoere nationalist lustig de bloemetjes buitenzetten in een van de meest trendy dansclubs van Antwerpen: studio 54. Een club waar homo’s en travestieten en vooral multiculturele (zwarte trendy boys en girls ) hun vertier zoeken. Daar drinkt onze veelgeplaagde kameraad een flesje champagne en wint daar ook nog een diamantje mee. Het is in die clubs blijkbaar gewone praktijk dat je bij het nuttigen van een flesje vonkelwijn ook nog een kleinnoodje kan winnen. In een gewoon volkscafé krijg je misschien een jenever gratis als je een goede klant bent, maar in de tenten waar de hippe partijrakkers komen, is het met diamanten te doen. Onze Bart plaatst deze heugelijke gebeurtenis direct op zijn blog. Het leven als politiek tewerkgestelde bij het VB is blijkbaar superleuk en vet betaald. Onze vriend moet zich blijkbaar ook geen zorgen maken om torenhoge advocatenkosten en hoge boetes. De partij betaalt het grapje. Ja, als een van de slippendragers van Dewinter, kun je je al iets meer permitteren dan een ander.

Niet alle militanten kunnen op zo’n voorkeurbehandeling rekenen. Dat is alleen voor de incrowd weggelegd. Andere militanten die werden veroordeeld voor partijgerelateerde feiten moeten zich suf piekeren over hoe ze de duizenden euro’s aan advocatenkosten zullen betalen, want de partij geeft op dat ogenblik geen krimp. Ik ken persoonlijk een geval waar de veroordeelde militant nog altijd tienduizenden euro’s moet afbetalen na een veroordeling voor geweld, en dit uit eigen zak welteverstaan. Voor deze mensen geen champagne. De gewone militant die hun werk riskeren of daar onverdedigd en als een paria uitgesloten worden, die de partij hebben groot gemaakt door jarenlang gratis en zelfs met het bijpassen van eigen geld de partijbaronnen aan een vet betaalde baan hebben geholpen, moeten toch raar opkijken als ze zulke verhalen horen?

De partijelite vegeteert op het werk en de inzet van de gewone werkende man en vrouw, terwijl het gewone volk iedere dag ervaart dat het leven alsmaar moeilijker wordt en dat het feestje van de liberale markteconomie op zijn einde loopt. Op een ogenblik dat de Vlaamse werkende bevolking nood heeft aan een sociale partij om haar te verdedigen, op dat ogenblik stelt die partij voor om te gaan samenwerken met de liberale extremisten van LDD. Die samenwerking heeft maar één doel: het veiligstellen van mandaten en het continueren van de champagnefeestjes van de partijelite en haar bevoorrechte vriendjes zoals mijnheer Debie. Het VB solidaristisch? Jongens toch!

E. Hermy
Algemene coördinator

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: