Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Dag Allemaal

Posted by vooruitgang op 5 augustus, 2008

Politici en politieke partijen hebben geen uitgesproken ideologisch of maatschappelijk profiel meer dat hen van elkaar onderscheid. Partijen zijn Naamloze Vennootschappen geworden en hun aandeelhouders (de mandatarissen) hebben maar één doel, en dat is via marketing en platte verkooptechnieken het aandelenpakket uitbreiden. Hoe meer aandelen (mandaten), hoe meer poen er te verdelen valt onder de aangesloten aandeelhouders. De werking van de partijen is volledig gebaseerd en analoog met de werking van de ultraliberalistische economische machtskaste (waar de huidige politici de politieke uitvoerders van zijn). De politieke wereld heeft dan ook alle marketingtechnieken van deze economische klasse overgenomen. Wat vroeger propaganda werd genoemd is nu doodgewone reclame geworden. Iedereen weet dat reclame zijn hoogste rendement oplevert als men de boodschap simpel houd.

In deze optiek moet men de persoonlijke reclamestrategie van iemand als Marie-Rose Morel van het Vlaams Belang zien, een campagne die zij via bladen als Dag Allemaal en Story voert. De recentste reclamecampagne is enkele dagen geleden begonnen met een heus smaakmakertje. De vertegenwoordigster van de familiepartij bij uitstek, plaatste een zoekertje voor het vinden van een vriend op een Datingsite op het internet, daarna werd dit formidabel politiek feit gelekt naar de roddelpers (door haarzelf). Het resultaat was een lawine aan persbelangstelling, en dat was natuurlijk het doel van Marie. Over het profiel van Roos op die datingsite (want zo noemt dat wicht zichzelf op die site) gaan we niet te veel ingaan, het zou net zo goed het profiel van een dure callgirl kunnen zijn, zelfs het parfum dat ze zegt te gebruiken “Diorissimo” stinkt naar lichte dames en is zo zoeterig klef als het politieke profiel van Roos zelf. Voor iedereen die de gang van zaken op het VB hoofdkwartier kent is het duidelijk dat haar eigen omschrijving als “Party Drinker” lichtjes ondermaats moet belicht zijn, maar ja dat heb je met reclame natuurlijk. Ook de omschrijving van haar karakter als zijnde “Rustig en niet Opdringerig” zal menig partijgenoot kippenvel bezorgen en moet dus met een zak zout worden genomen.

Iedereen weet dat Roosje niet echt op zoek is naar een vriend, maar enkel zo in de media wil komen, zoals al die trutten van BV’s. Dat ze terloops verklaart dat ze in haar eigen partij geen goede vrienden kan vinden is een mooie uppercut voor al diegen die Roos aan die mooie baan hebben geholpen, zelfs Frank zegt ze, moet niet denken dat zij zijn persoonlijke poppemie is, wat een statement. Vroeger moest in die partij eerst een congres worden gehouden voor men zulke straffe zaken in het publiek durfde te gooien, maar onze Roos formuleert zulke zwaarbeladen inzichten in een handomdraai. Vernieuwing noemen ze dat daar! De smeuige details over haar echtgenoot en zijn sexuele activiteiten met de 19-jarige kinderoppas van het gezin Morel geeft Roos als toemaatje en volledig gratis aan de roddelpers cadeau. Discretie en stijl zijn nu wel helemaal out bij het Vlaams Belang. Ach, die Dillen was een ouderwetse kloefkapper, nu is alles toch een tikje fleuriger met mensen zoals Roos. Dan komt er nog een melodramatisch hoogtepunt als Roos stelt dat zij heus niet de enige vrouw van haar leeftijd is die gedumpt word voor een jonger model. Maar Roos zal daarmee bedoelen dat het in haar wereldje van snobs en onnozele BV’s vaak voorkomt en veel minder bij haar gewone vakbondsachterban vanwege te duur.

Geheel de opzet van Marie-Roos doet denken aan een zeer goedkope stationsroman en nog meer op de TV-formats. In deze TV-series zoals Familie en, toepasselijker voor Roos, Mooi en meedogenloos is het alle dagen kommer en kwel afgewisseld met sex en drugs en rock en roll. En daar zit hem juist de strategie achter Roos haar ontboezemingen in de roddelpers. Lijst Dedecker draait zelf helemaal op die sfeer, je zou op sommige ogenblikken zelf kunnen bevroeden dat het politieke wel en wee van LDD een serie is zoals De Pfaffs – of beter nog – De Planckaerts. Iemand zoals Jurgen Verstrepen speelt daar de rol van Kabouter Plop van de LDD die op tijd en stond in de media de clown mag gaan uithangen, onze Jurgen was dan ook zeer ontsteld door de stunt van Morel, de concurrentie onder de politieke clowns is dan ook moordend tegenwoordig. Hoe moet je ooit de stunt van het socialistisch boegbeeld Van de Lanotte gaan evenaren die het presteerde om als piraat op TV te verschijnen of nog straffer, de rode Freya die als lesbische cocaïnesnuifster in de roddelblaadjes werd opgevoerd. Het is niet meer te doen de politieke stiel. Intussen is elk vertrouwen bij de bevolking voor politici zo goed als verdwenen, tot grote verwondering van die politieke kaste. De politiek is een nutteloze en zelf verdachte bezigheid geworden in de ogen van het publiek. Militanten van partijen hebben massaal afgehaakt en anderen zijn voor de rest van hun leven ontgoochelt in de politiek. Als vertegenwoordigers van politieke partijen zichzelf zo te kijk zetten op een niveau dat anders alleen schooiers en halve hoeren hanteren, dan is het zonneklaar dat we in een politieke crisis zonder weerga zijn beland.

De enige die van deze toestand profiteren (naast de politici zelf natuurlijk) dat zijn de financiële en economische belangengroepen in dit land, zij kunnen bij gebrek aan valabele politieke krachten en controle ongebreideld het volk beroven van zijn koopkracht en van haar politieke macht. Toevallig zijn dat juist dezelfde mensen die ook de organisatoren en eigenaars zijn van de soaps op TV, en die tegelijkertijd ook de uitgevers zijn van die misselijkmakende roddelblaadjes. Deze manipulatoren van de publieke opinie zijn de vergiftigers van onze volksgemeenschap. Politici zoals Marie-Rose Morel moeten daarbij dienen als giftspuit.

Welke jonge militant wil daar zijn tijd en geld aan verliezen? En welke arbeidersmilitant wil daar zijn job nog voor riskeren?

Er is maar één ALTERNATIEF: het NIEUW-SOLIDARISTISCH ALTERNATIEF !!!

EDDY HERMY

Algemene coördinator

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: