Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Wilders en zijn Groot-Nederlandse dromerijen

Posted by matrix1302 op 5 augustus, 2008

De Hollandse liberale extremist Wilders heeft zijn pleidooi voor een unie van Vlaanderen met Nederland nog eens herhaald. Als voornaamste argument haalt de liberale extremist -hoe kan het ook anders- een economisch gegeven aan: de grootte van het BNP zou dat van Rusland of India overtreffen. Ook in een deel van de Vlaamse Beweging leeft al langer een Groot-Nederlandse gedachte. N-SA zou N-SA niet zijn als we hier enige kritische bedenkingen bij maakten…

Laten we eerst en vooral een onafhankelijke Vlaamse Sociale Republiek nastreven waarin maatschappelijke veranderingen plaatsvinden in nieuw-solidaristische zin. Het steriele nationalisme van louter staatkundige hervormingen is niet aan ons besteed. Waarom zouden wij gaan aansluiten bij het extreem multiculturele, liberale Holland waarvan de bewoners door een meerderheid der Vlamingen eerder met afwijzing dan met sympathie worden bejegend? Zit de stille, eenvoudige Vlaming te wachten op de bijwijlen bijzonder arrogante, luidruchtige Hollander? Neen! Indien Wilders’ pleidooien bijdragen aan de verdere afbrokkeling van het geloof in belgië, dan kunnen we dit enkel maar toejuichen. Maar onze eventuele pas gewonnen onafhankelijkheid opgeven aan de Hollanders en hun internationalistische kaste van grootkapitalisten, neen dank u!

Nederland is op en top liberaal. Op ethisch vlak, op politiek vlak, op sociaal-economisch vlak. Op internationaal vlak toont het zich als één van de trouwste slippendragers van het ouderwetse Atlantisme. Op langere termijn kan er wel sprake zijn van een organische federatie, zolang dit de eigenheid van Vlaanderen respecteert én ook in Nederland werk wordt gemaakt van een nieuwe postmodernistische maatschappij, gedragen door beginselen en opvattingen die gelijklopend zijn aan deze van het nieuw-solidarisme. Tot zo lang wordt/blijft Vlaanderen beter een volledig onafhankelijke Sociale Republiek en kan er hoogstens worden samengewerkt met gelijkgezinde Nederlanders.

“Moest ik staatsdenken, vormelijk denken, formalistisch denken. Moest ik juristisch liberalistisch denken, en ik stond voor Vlaanderen voor de volgende keuze: Aan de ene zijde de vermolmde, democratische, antinationale janboel van den belgischen staat. Aan de andere zijde de bleekneuzenstaatse oplossing van een Dietsenstaat met het dwangcapitool van voor alle eeuwen verplicht te zijn in het kielzog te varen van overzeese mogendheden; of de eenvoudige en pure aansluiting van Vlaanderen bij Duitsland, dan koos ik bij God de Anschluss van Vlaanderen bij Duitsland!”
(Jef Van de Wiele)

Niet dat we als N-SA de Anschlussideeën van “Jef Cognac” nieuw leven willen inblazen, maar wat van belang is, zijn de in het vet geplaatste woorden in zijn citaat, die nog steeds gelden. Vlaamse onafhankelijkheid moet échte onafhankelijkheid betekenen. Door een te snelle aansluiting bij het Nederland van begin de 21ste eeuw worden we opnieuw afhankelijk…

Advertenties

2 Reacties to “Wilders en zijn Groot-Nederlandse dromerijen”

  1. […] Bron N-SA : “Wilders en zijn Groot-Nederlandse dromerijen” […]

  2. […] Bron N-SA : “Wilders en zijn Groot-Nederlandse dromerijen” […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: