Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Obama

Posted by vooruitgang op 7 augustus, 2008

Dat iemand als de zwarte Amerikaan Obama gekozen werd als kandidaat voor de Democraten in de komende presidentverkiezingen in Amerika heeft alles te maken met de veranderde bevolkingssamenstelling en dus het veranderde electoraat in de VS. Deze verandering van bevolkingsgroepen en electoraat – van geimigreerde Ieren, Italianen, Duitsers, Friezen en Nederlanders naar immigranten vanuit Afrika, Azië en Midden-en Zuid -Amerika – zal een enorme impact hebben op de houding van de VS ten overstaan van Europa.

De meerderheid van dat nieuwe electoraat heeft geen enkele affiniteit meer met Europa, met Europeanen en met de Europese cultuur. Bijgevolg is het zeer onverstandig van de pro-Atlantische lobby om haar kaarten in te zetten op de VS als blijvende bondgenoot voor Europa.

Een post-moderne beweging  als het N-SA moet daarom resoluut kiezen voor een alliantie met een land dat een overwegende Europese en blanke bevolkingsgroep heeft en dat het potentieel heeft om weer een grootmacht te worden.   Een bevolking en een land dat dezelfde belangen en zorgen heeft als de rest van de Europese landen en volkeren, en onze cultuur voor een groot stuk kan delen. Dit kan alleen maar Rusland zijn.

Advertenties

23 Reacties to “Obama”

 1. NeoMil said

  Hmmwa… 70% van de VSA is nog altijd Europees naar mijn weten. Echter, Europeanen zijn wel de enige Amerikanen die het recht ontzegd worden nog terug te grijpen naar hun Europese wortels. ‘Amerikanen’ op zich bestaan niet, je hebt afro-amerikanen, indo-amerikanen, latino-amerikanen… en euro-amerikanen die door de media gewoon als ‘amerikanen’ worden omschreven en dus geen hechte etniciteit vormen zoals de rest. Zodoende wordt hen de multikul-ethiek opgelegd waardoor JUIST zij op Obama zullen stemmen.

  Verder klopt het al helemáál niet wat je over de ‘pro-atlantische’ lobby schrijft. Je doet het uitblinken alsof dit een Europese stroming vormt die de VSA als geallieerde ziet, terwijl het juist een zionistische lobby is die Europa en Amerika als instrument beschouwen. Ze hebben niks te schaften met de samenstelling van de VSA, laat staan Europa, hen gaat het om kapitaal en dubbele standaarden.

  Ik raad je toch aan die argumenten even te herzien…

 2. eddy said

  De tekst is een samenvatting van wat Geert Mak geschreven heeft over dat onderwerp, de schrijver van IN EUROPA.
  Dat over het N-SA is uiteraard van mij.

 3. NeoMil said

  Hij zal wel z’n redenen ervoor hebben dan, maar ik zie het voorlopig toch wel anders. Nuja, de conclusie sta ik wel achter vanzelfsprekend!

 4. V for Vendetta said

  Nu ja, of het nu McCain dan wel Obama wordt (90% kans dat het Obama wordt), wezenlijk zal niets veranderen in het grootste ontwikkelingsland van de wereld. De USA is zowel in haar bevolking als in haar maatschappij en “cultuur” één grote belediging en degeneratie van wat ooit Europees was. Niet toevallig want de eerste Europese pioniers naar het land van de indianen waren bijna stuk voor stuk criminelen en avontuurlijk aangelegd uitschot.

 5. Neon said

  Een “veranderde electoraat” in de VS? Wat een onzin. Zwarten leven daar al bijna zolang als de States bestaan. Bovendien is Oboma zijn grootste kiespubliek blank.

 6. V for Vendetta said

  Het electoraat in de VS is wel degelijk veranderd en zal nog verder veranderen in het nadeel van de “White Ango-Saxon Protestant” die totnogtoe vrijwel steeds samen met de machtige joodse lobby er de politiek heeft bepaald. Obama slaagt er ook in veel meer negers te mobiliseren om te gaan stemmen, terwijl die traditioneel veeleer afwezig bleven tijdens de verkiezingen. Maar zoals eerder gezegd, wie het ook wordt, wezenlijk zal er niets veranderen, de VS zullen als hegemon met een afkalvende macht een asociaal imperialistisch ontwikkelingsland blijven.

 7. eddy said

  Als het allemaal onzin is, hoe komt het dan dat de meest gesproken taal in de VS nu het Spaans is en niet langer het Engels?
  Hebben al die blanke mensen dan een snelcursus Spaans gevolgd volgens u?
  Je kunt het volgens mij een beetje vergelijken met de toestanden bij ons, ook in de grote steden in ons land is de bevolkingsamenstelling veranderd en dat heeft tot gevolg gehad dat bv in Antwerpen het VB stagneert of zelfs licht achteruit is gegaan. In Gent is dat zelf overduidelijk.

 8. J. said

  Belachelijk, alsof er nu meer zwarte immigranten in de VSA zouden zijn dan vroeger, leer eens nadenken: nooit gehoord van massale ontvoeringen van zwarten vanuit Afrika naar de VSA in de negentiende eeuw???

 9. NeoMil said

  Nu ook weer niet overdrijven, er zijn wel degelijk meer Afrikaanse immigranten binnengekomen de laatste decennia maar vooral het hoger geboortecijfer van de afro-amerikanen zorgt voor een demografische verschuiving. En daarbij slaat je argument nergens op, wat wil je daarmee nu precies zeggen?

  Ten slotte is de waarheid over slavernij helemaal niet zo culpabiliserend als jij doet uitblinken, J. …

  Om te beginnen zijn een meerderheid van Afrikaanse slaven verkocht geweest door Afrikanen zélf (dus niet ontvoerd), ten tweede moet je rekening houden met de Zeitgeist van toen (iedereen deed het), ten derde was er enkel in het begin van de 19de eeuw nog een slavenhandel als afstervende industrie aanwezig… moet ik verder gaan?

  Maar zoals ik daarnet al zei, je argument houdt sowieso geen steek.

 10. eddy said

  Beste J waar leest u in het stukje dat het alleen over zwarten zou gaan, het gaat hem gewoon over alle nieuwe groepen die geen band meer hebben met Europa,en dat zijn niet alleen zwarten zoals u schrijft.
  Verder moet u Geert Mack maar verwijten dat hij niet goed nadenkt,want de redenering komt van hem en niet van mij.
  En ja ik weet heel goed dat er zwarte slaven zijn ingevoerd in Amerika,onder ander met schepen van de Oostendse compagnie,ge kunt u alvast medeschuldig gaan voelen,dat is toch de lievelingshouding van mensen zoals u.

 11. J. said

  Ik gaf het voorbeeld van zwarten, omdat Obama, waar dit artikel over gaat toch, gedeeltelijk, van zwarte afkomst is.
  Trouwens waarom zouden zwarten geen band hebben met Europa? Omdat zij niet van Europa afkomstig zijn? Wel de originele inwoners van Amerika, de Indianen, zijn ook niet van Europa afkomstig, dus mag er ook geen Indiaan president worden van het land waarvan hij afkomstig is? Wel zeer raar als, sommige, immigranten dat wel mogen.

  P.S.: Eddy, u kent mij helemaal niet, dus het laatste deel van uw zin slaagt nergens op. Ik zou niet weten waarom ik mij schuldig zou moeten voelen voor iets wat Vlamingen gedaan hebben toen ik nog niet eens geboren was.
  Of hoe zijn mensen zoals ik dan?

 12. NeoMil said

  Je geeft een argument dat nergens op slaat, je argument was niet ‘Obama is zwart’, je argument was ‘er zijn vandaag niet meer zwarten in de VSA omwille van slavernij’. Dat slaat natuurlijk nergens op. Lees je eerste reactie maar na.

  Je volgende argument is opnieuw onlogisch opgesteld, maar om te reageren op de logica die ik er denk achter te vinden: Nergens zeggen wij dat de VSA een Europees land is. De VSA heeft echter bij haar oprichting en doorheen haar geschiedenis een dominante Europese identiteit en populatie gekend. Logischerwijs hebben hier dan ook altijd Europeanen aan de leiding gestaan. Dat was de Euro-Amerikaanse VSA. Nu met al die niet-Europeanen is de VSA een mengpot van Afro-Amerikanen, Euro-Amerikanen etc. Dat gaat niet zo kunnen blijven. Segregatie zou wellicht de beste oplossing voor de VSA zijn, deel het land op in een Euro-Amerikaans VSA, een Afro-Amerikaans etc. En laat Obama dan maar aan het hoofd van die Afro-Amerikaanse VSA staan. Identiteit is wat telt hier. Op dit moment is er een Zionistisch Amerika dat al die groepen in een mengpot MTV cultuur probeert samen te brengen, met een financiële democratie aan het hoofd.

  Je argument van Indianen zou steek houden als er veel waren en ik keur hun genocide ook absoluut af, maar de realiteit is dat je met een handjevol Indianen niet meer heel de VSA kan terugeisen. Dan zou je de stad LA nog niet voor een derde kunnen vullen. Toch geloof ik dat zij een volwaardige Indiaanse staat verdienen, net als afro-amerikanen, net als euro-amerikanen.

 13. J. said

  Nog steeds enkele vragen:
  -Waarom willen jullie geen relaties blijven onderhouden met de VS, gewoon omdat de blanke meerderheid iets is vermindert?
  -Waarom willen jullie iedereen van elkaar splitsen?
  Op welke basis splitsen jullie mensen van elkaar en zeggen jullie dat zij een aparte natie moeten oprichten?
  -Waarom zouden al deze mensen niet kunnen samenleven?

 14. eddy said

  Waar lees je dat we geen relaties meer willen met de VS.
  Waar haal je het dat we iedereen van elkaar willen splitsen,wij willen juist een nieuwe eenheid van ons volk tot stand brengen via het solidarisme.
  Op vraag drie,dat iemand u dat moet uitleggen is verbijsterend.
  Op vraag vier :Leeft u met iedereen samen dan?Waar is dat paradijs.

 15. NeoMil said

  Omdat de VS een financiële, verzioniseerde werelddictatuur is dat noch door Europeanen, Afrikanen of wat dan ook wordt geleid maar door internationale bankiers. Of er nu een ‘blanke’ McCain of een ‘zwarte’ Obama aan de top staat maakt geen fluit uit.

  Multicultuur is splitsen, wij willen iedereen het recht op eigenheid en identiteit geven en voor wederzijds respect in deze zorgen.

  Waarop wij ons hiervoor baseren is de redenering dat elk volk recht heeft op haar identiteit en dat zowel multicultuur (m.a.w. culturen laten opgaan in een Orwelliaanse neutraalcultuur) als assimilatie (m.a.w. precies datzelfde) hier geen oplossing voor bieden.

  Wij geloven niet dat alle mensen kunnen samenleven omdat dit nog nooit het geval is geweest in de geschiedenis en er geen redenen zijn te geloven dat dit nu plots wel zou kunnen. Enkel wanneer een volk met haar eigen mensen haar eigen identiteit kan uitdragen, heeft het op de lange termijn een cultureel en maatschappelijk scheppende waarde, en vormt het dus een gezonde entiteit.

 16. J. said

  Blijkbaar zijn jullie het zelf niet eens, als ik zie wat NeoMil en Eddy schrijven.
  Dat mensen nooit samengeleefd hebben is niet waar: in Spanje hebben Moren, Christenen, Joden, etc. met elkaar geleefd, totdat ze van buitenaf aangevallen werden.

  Ik blijf dan met nog enkele vragen:
  -Vanwaar halen jullie dat de VSA een zionistische werelddictatuur is?
  -Wat is een volk?
  en ik zie dat Eddy nog steeds commentaar geeft dus:
  -Kunt u zeggen hoe mensen zoals ik zijn?
  -Waarom moet ik mij schuldig voelen voor iets wat Vlamingen gedaan hebben toen ik nog niet eens geboren was?

 17. NeoMil said

  Nergens spreken Eddy en ik elkander tegen.

  Verder geef ik nu het argument dat ik altijd geef als mensen anekdotisch beginnen over zaken als multicultuur: Nationalisme heeft een heel leger aan intellectuelen en bibliotheken vol met boeken achter zich. Je moet niet denken met clichés als de Andaluz mythe veel op te schieten want kijk kijk, er zijn zowaar hele boeken geschreven die deze mythe ontkrachten! Dus de discussie een beetje serieus nemen, N-SA is ideologisch, niet anekdotisch.

  Met je volgende vragen verwacht je dat ik summiere antwoorden kan geven waarna je die kan neerslaan met dezelfde anekdotische argumenten. Sorry maar daarvoor heb ik net een discussie te veel meegemaakt die dit vaartje loopt. Waarom is de VSA een zionistische werelddictatuur? Google maar en sta open voor de bronnen. Als je bijvoorbeeld op de webstek van David Duke terechtkomt moet je niet zeggen ‘oh maar die was in de jaren ’70 als tiener bij de KKK’. Dan kijk je wat hij te zeggen heeft en ga je daarop af. En als je vindt dat ik toch antwoord verschuldigd ben: Probeer jij eens te vertellen waarom de VSA het niet zou zijn?

  ‘Wat is een volk?’ kan ik nog net wel op antwoorden: een volk is een etnische groep met een gezamenlijke geschiedenis, cultuur en grondgebied. De Euro-Amerikanen zijn allemaal van Europa afkomstig en willen hun Europese erfenis bewaren bijvoorbeeld. Maar het is allemaal niet zo simpel, want Amerika is nu eenmaal een immigrantenland, dus zo kunnen we een hele discussie daarover beginnen. Waar het echter op neerkomt is opnieuw: Het kennen en bewaren van de gemeenschappelijke identiteit.

 18. eddy said

  Op 1 september is de kleuterschool weer geopend,onderdruk tot dan nog een beetje u verveling.

 19. J. said

  NeoMil zegt dat hij geen relaties meer wil met de VSA, terwijl Eddy zo goed als zegt dat hij dat wel wilt, maar dat is zeker niet tegenspreken? Rare mensen die NSA’ers.
  Maar misschien ligt het gewoon aan Eddy die een beetje een laag I.Q. heeft en enkel belachelijke dingen kan zeggen.

  Ik zal over dat zionisme en de VSA nog wat verder opzoeken, maar ik dacht toch een beetje meer info te krijgen.
  Maar David Duke was niet enkel ‘gewoon’ als tiener bij de KKK, hij was leider van de KKK, en toen was hij geen tiener hoor. Daardoor is hij voor mij niet echt een betrouwbare bron, maar als je andere bronnen hebt, kunt u ze dan geven, zodat het zoekwerk voor mij gemakkelijker is?

  Uw definitie van een volk is nogal vaag, hierdoor kan men zeggen dat de Belgen één volk zijn, maar ook dat België bestaat uit verschillende volkeren zoals daar zijn: de Vlamingen, de Henegouwers, de Luikenaars, de Brabanders, …
  Maar als het gaat over gemeenschappelijke identiteit kan men ook zeggen dat marxisten, vlaams-nationalisten, anarchisten, christenen, … ook een volk zijn.

 20. NeoMil said

  De vraag is wat voor Amerika we nog relaties mee zouden zien. Niet met het huidig en dat vindt Eddy evengoed. Maar ondertussen wonen daar wel nog altijd 200 miljoen Europeanen, dus het is nu ook weer niet dat die mensen ons koud laten.

  Wat zionisme en amerikanisme en blabla betreft wordt het echt te veel als ik dat hier moet gaan neerschrijven maar het is overal te vinden als je ernaar zoekt op het internet.

  Wat volk betreft: http://www.nationalisme.info/archieven/129-Vlaamse-Beweging-Taalracisten-en-Separatisten.html – Dit artikel geeft je gelijk, een volk is inderdaad vaag en dat is een grote fout van de Vlaamse beweging. Maar ik zeg daarom ook, het gaat om de identiteit die uit de gemeenschappelijke elementen vloeit. En daarbij heb je verschillende niveau’s van identiteiten, een politieke ideologie heeft ook zo’n invulling, maar dat staat los van volksidentiteit en dat is waar het om draait voor nationalisten. Nationaal-Anarchisten, Nationaal-Bolshewieken, Nationaal-Katholieken etc. geven een levensbeschouwelijke dimensie aan hun nationalisme, maar het zijn wel allemaal nationalisten.

 21. J. said

  Het zou, voor mij toch, nogal raar zijn moest eender welke groep mensen u koud laten, gezien u zich een ‘solidarist’ noemt.

  200 miljoen Europeanen in Amerika? U vindt hen misschien Europeaan, maar ik betwijfel ten zeerste of zij zich wel Europeaan voelen. Bedoelt u dus dat het niet uitmaakt waar u geboren bent, maar enkel waar uw voorouders vandaan kwamen (waar uzelf geen, excusez le mot, reet mee te maken heeft)?

  Zegt u nu dat de nationalisten een eigen volk zijn, apart van anderen? Als dit zo is, zijn veel mensen die volgens de Vlaams-nationalisten deel zijn van één volk volgens u niet één volk.
  Als ik het verkeerd begrepen heb, leg het mij dan iets gemakkelijker uit alstublieft.

 22. NeoMil said

  Zoals ik dus zeg, die laten me niet koud omdat ze van dezelfde oorsprong zijn. Europeanen in de VSA voelen zich inderdaad niet zeer Europees, ze voelen zich MTV. Dit terwijl in schier contrast Afro-Amerikanen wel aangemoedigd worden zich Europees te voelen. Er is niet iets als een Amerikaanse identiteit. Dat is een vuilbakterm en anders synoniem voor degeneratieve colamcdood cultuur. Vroeger waren Europese Amerikanen maar al te verbonden met Europa, maar dat is nu niet meer het geval dankzij de propaganda. Neemt niet weg dat Amerika een Europees land was, waarbij ik in het midden laat of dit een goede zaak is geweest.

  Met andere woorden, het kan me als Europeaan wél schelen waar de Europese Amerikanen vandaan komen. Zij hebben het recht op hun Europees erfgoed net als Afro-Amerikanen dat hebben op hun Afrikaans.

  Nationalisme is een ideologisch basisprincipe (geen ideologie op zich). Dit is bepalend voor een gezond volk. Een gezond volk is nationalistisch zonder er vragen bij te stellen. Denk maar aan het Midden-Oosten, hebben die mensen nood aan iets als nationalisme? Nee, ze zijn gewoon zichzelf, onder hun eigen volk, op hun eigen grond. Dat is nationalisme, zoek je het verder dan breid je het concept uit.

  Verder heb je ideologie, wat deel van je identiteit kan uitmaken (net als religie dat doet in sommige streken), maar wat geen volksidentiteit op zich is. Het kan wel complementair zijn, maar nu ben ik aan het afwijken.

  Identiteit is waar het om draait, hoe identificeert een volk zich? Leterme vindt dat de Vlaamse identiteit een is van ‘innovativiteit, tolerantie, blabla’, dat is een smoesje natuurlijk, maar zelfs hij kan er niet om heen. De nationalisten willen een invulling aan die identiteit geven gebaseerd op bepaalde principes. Als je dan de verschillende vormen van nationalisme tegenover elkaar zet, zie je ook verschillende principes, opnieuw, het is niet allemaal zo eenvoudig.

 23. NeoMil said

  CORRECTIE
  Eerste alinea moest natuurlijk zijn ‘Afro-Amerikanen wel aangemoedigd worden zich Afrikaans te voelen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: