Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Liberaal populisme…

Posted by voorhoede op 10 augustus, 2008

“Het ultraliberale populisme is een ideologie die specifiek is voor de Angelsaksische wereld: Engeland, Nederland en zijn Vlaamse buur… De Angelsaksische wereld heeft structuren die veel ongelijker zijn dan degene die aan de basis liggen van de Franse maatschappij van voor of na de Revolutie van 1789, zoals in het bijzonder de werken van Emmanuel Todd over de familie aantonen.

Dat liberale populisme – zelfs al is het zonder twijfel de missie van Sarkozy om het in naam van de ‘moderniteit’ aan Frankrijk op te leggen – heeft dus weinig kans zich bij ons op te dringen. De electorale scores van Mégret en daarna die van de Villiers – die in 2002 en 2007 hebben geprobeerd die stroming te belichamen, zonder ooit meer dan 2% te halen – lijken ervan te getuigen tot op heden. En dat ondanks de bewerking door propaganda en valse voorlichting van de massamedia om die fundamenten van het volk te vernietigen”.

Alain Soral

Bron: Egalité et Reconciliation

Advertenties

2 Reacties to “Liberaal populisme…”

 1. Wanderer said

  Sarko wil de loonlasten drastisch verlagen om werkgelegenheid in Frankrijk te houden en de personenbelasting van jonge gezinnen indijken naar het voorbeeld van de mutuo sociale.
  “Travail, famille et patrie”, donc. 🙂

  “Sociale” maatregelen zoals hoge loonlasten en zware belastingen op industrie en nijverheid hebben gezorgd voor de 20% werkloosheid in steden als Marseille, Lyon en Metz. Slim gezien van de “sociale strijders”: mensen behoeftig maken aan elkaar en aan een staat. Als dat maar niet als een rechts-populistische boemerang in hun gezicht terugkomt. 36-uren-werkweek: qu’elle crève.

 2. voorhoede said

  Een citaat over liberaal populisme kon niet anders dan liberaal populisme uitlokken…

  “Ik ben tegen de staat”. Maar als de staat cadeautjes uitdeelt aan de miljardairsvriendjes van Sarkozy, dan is het goed… De liberalen zijn altijd tegen de staat, zolang ze de staat niet in handen hebben. Natuurlijk niet om de staat te “ontvetten”, maar precies om cadeautjes uit te delen.

  “Werkgelegenheid” is het grootste non-argument. In China en India zorgt het kapitalisme ook voor werkgelegenheid, want dwangarbeid is toch ook arbeid, een hongerloon toch ook een loon? Alleen de ondankbaren en de verzuurden klagen…

  Sarkozy en zijn bende rovers (van Bernard Tapie tot DSK) zijn het grootste racaille van Frankrijk. Leuzes uit de mooie Vichy-tijd recycleren doet niets af aan dit ene feit: er zal voor ons NOOIT “rechtse eenheid” mogelijk zijn met Joods-Amerikaans rechts, nl. neoconservatieven en neoliberalen. Dat willen die laatsten natuurlijk ook niet. Die willen alleen de rechtse stem en de macht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: