Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Orde van geneesheren gaat splitsen

Posted by matrix1302 op 16 september, 2008

De kogel is door de kerk, eindelijk gaat de Orde der geneesheren zich opsplitsen in een Vlaamse en Franstalige vleugel. De tijd van unitaire ouderwetse beroepsorden à la Belgique is voorbij. We hebben nood aan hedendaagse Vlaamse Beroepsorden voor alle vrije beroepen!

N-SA bekent zich tot het verdedigen van het principe der Beroepsorden. Deze verenigen allen die een welbepaald vrij beroep uitoefenen, geeft hen de nodige ondersteuning, waakt over de naleving van de deontologie en kan leden sanctioneren of het recht om het beroep in kwestie nog langer uit te oefenen desnoods ontnemen.

De splitsing van de Orde der geneesheren gaat gepaard met een noodzakelijke vernieuwing. Voor Brussel mogen artsen blijven kiezen welk taalregime ze willen als ze zich bij de Orde inschrijven. Voor de faciliteitengemeenten mogen lang gevestigde artsen hun taalrol behouden als overgangsmaatregel terwijl nieuwelingen de taal van de gemeente moeten kiezen. De vernieuwing vindt voornamelijk plaats op het vlak van sanctionering, waar in het verleden nogal wat leden de Beroepsorde beschuldigden van doofpotpolitiek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: