Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Geldverspilling

Posted by voorhoede op 20 september, 2008

Nadat het driemanscollectief Joods Actueel de Belgische NGO’s al had opgeroepen hun gestegen jaarwinst (uit geldbeleggingen) te investeren in het “noodlijdende” Auschwitz-museum, heeft de Vlaamse regering nu 18 miljoen euro toegezegd voor het project “Kazerne Dossin, memoriaal, museum en documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten”. Het nieuwe museum in Mechelen moet klaar zijn in 2011. Burgemeester Bart Somers reageert opgetogen.

Het zijn harde tijden voor alle industrieën, blijkbaar ook voor de eens zo florerende holocaustindustrie. Hele industrietakken (bijv. textiel) delokaliseren naar Oost-Europa, maar dus niet de “Vlaamse” holocaustindustrie. Waarom geeft de Vlaamse regering trouwens geen geld aan een museum over de exploten van Leopold II in Congo of over de repressie in België? Waarom geen Vlaams museum over de Italiaanse Foibe of de Duitse Heimatvertriebenen? “Dat is allemaal gebeurd in Oost-Europa”, zul je spontaan antwoorden op die laatste voorbeelden. Maar dat geldt natuurlijk ook voor dat andere museum…

Het blijven alleszins eigenaardige prioriteiten voor de begroting van een Vlaamse regering. Misschien niet voor wie beseft dat “Globalisering of Auschwitz” het credo en het vernis is voor een vals liberaal-kapitalistisch humanisme en de rechtvaardiging voor de zionistische terreur tegen het Duitse en het Palestijnse volk. Wij hebben een ander woord voor zoveel huichelarij: krokodillentranen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: