Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Waar zijn die mee bezig?

Posted by vooruitgang op 29 september, 2008

Op een ogenblik dat de financiële wereld op zijn kop staat. Op een ogenblik dat de banken wereldwijd overkop dreigen te gaan en de kleine spaarder zijn zuurverdiende centen dreigt kwijt te raken. Op zo een ogenblik dreigen kopstukken van de grootste volkspartij van Vlaanderen, het Vlaams Belang met een proces wegens smaad aan het adres van Jurgen Verstrepen. Liberaal-extremist Verstrepen zou kwade dingen over het privé-leven van Morel en Vanhecke in een boek hebben onthuld en dat vinden die kopstukken van die volkspartij nu eventjes superbelangrijk. Dat onze economie zal meegesleurd worden door de huidige financiële tsunami en dat er duizenden mensen hun werk zullen verliezen en aan de dop zullen belanden, daar liggen die partij-elites niet wakker van. Neen, hun privé-leventje verdient alle aandacht, het Story-en-Dag-Allemaal-verhaaltje moet verder worden gecultiveerd.

Niet dat de top van die partij – en vooral madame Morel – niet bezig zou zijn met de lopende zaken, ze loopt alleen een beetje achter op de reëel bestaande wereld. Maar wie maalt daarom? Als de vakbonden begin oktober actie gaan voeren tegen de koopkrachtvermindering en waarschijnlijk nu ook tegen de ophanden zijnde afdankingen, dan kondigt het VB aan dat ze een tegenactie op het getouw zal zetten, want die vakbonden zijn toch maar rooie rakkers. Is het VB dan voor hoge inflatie en koopkrachtvermindering? Geen hond die het weet! De partij die geleid wordt door de Forellekes en Morellekes is waarschijnlijk ook tegen de gedeeltelijke nationalisering van Fortis, weeral zo een rooie rotstreek. De liberale strekking binnen het VB is nu liberaler dan die van de Lijst van de Blauwe judoventjes aan het worden. Ze vergeten dat de helft van hun kiezers klant zijn bij Fortis, vermits de helft van alle gezinnen in dit land klant zijn bij die bank. Ook zien ze over het hoofd dat alle kiezers van hun partij last hebben van de inflatie en het koopkrachtverlies. De mandaatbezoldigden uitgezonderd. Dat je dan gaat staan roepen dat je je tegen de vakbonden gaat keren en tegen hun eisen tot loonaanpassingen actie gaat voeren, is eigenlijk je eigen kiezers een schop in het achterste verkopen. En die kiezers die echt tegen loonsverhogingen zijn, zul je zo alleen overtuigen dat ze beter de volgende keer op LDD kunnen stemmen. Het origineel is altijd beter dan namaak. Weten jullie nog?

Het N-SA houdt zich niet bezig met liefdesaffaires en Dag Allemaal-toestanden. Wij vormen een nieuwe strijdbeweging die via de sociale strijd naar een nationale oplossing wil streven. Ons congres op 11 oktober vindt plaats onder historische omstandigheden. De oude wereld verzuipt in corruptie en stort in elkaar. De nieuwe krachten zijn reeds paraat.

Advertenties

4 Reacties to “Waar zijn die mee bezig?”

 1. vlaamsardennees said

  En als Vlaams Belang er iets over schrijft, dan herleidt het dat tot een weinig visionair denkbeeld. Alsof alléén de belgische staat hier de hoofdrol in speelt; het is het hele internationaal uitgewerkte financiële systeem van ongebreidelde kredietverstrekking en woekerrente die ons volk naar de rand van een economische afgrond stort (en nu mogen de nationale overheden het op de kap van de belastingbetaler oplossen, nadat ze inmenging (kapitaal-injecties) en tempering gedurende de hele economische bloeiperiode werden ontzegd omdat de internationale financiële maffia door middel van propaganda dat afdeed als communisme). Maar ik vraag me af of dat nog gezegd kan worden bij de partij, nu ze de liberale Atlantische as geruime tijd volgt. Een as die nota bene de wortel is van al de financiële ellende die zich begint te manifesteren op het Europese continent. Gevolg is dan dat ze enggeestig en blind staat tegenover de uiterst negatieve kanten en gevolgen van dat door de Atlantische landen uitgewerkt financieel systeem. Achja, ze zullen ook nooit voor hun kiezers laten inzien dat we nu het failliet meemaken van een quasi-internationalistisch systeem dat opgebouwd is rond een netwerk van belangengroepen en financiële elites. En dan zijn ze verbaasd dat ze stemmen verliezen…

 2. V for Vendetta said

  Uiteindelijk bevestigt het ganse circus weer één ding: Zonder Staat gaat het niet! De Staat moet weer als laatste redmiddel optreden omwille van de kuiperijen der vrijemarkt-fundamentalisten. De systeempolitici hebben plots weer geld gevonden (belastinggeld!) dat mag dienen om het bestaande banksysteem in stand te houden en dan nog wel via een gedeeltelijke nationalisering!

  Hoog tijd dat een nieuwe, sterke Staat zich eens deftig gaat bemoeien met het financieel-economische wereldje, een Staat die -o gruwel- van bovenaf ingrijpt in de economie.
  Hoog tijd dat de bankwereld serieus aan banden wordt gelegd, geldemissie een monopolie van de overheid wordt en geld wordt herleid tot wat het is of zou moeten zijn: een ruilmiddel.

 3. voorhoede said

  De krediet- of beter de liquiditeitscrisis en de derivatenhandel leggen de vinger op de wonde: de privatisering van de geldcreatie. Ongeveer 95% van de totale geldhoeveelheid wordt door het bankwezen zelf gecreëerd (niet zomaar uitgeleend). De ministers van Financiën zijn altijd al mannetjes van de bankwereld geweest. Of ze nu Reynders of Paulson heten…

  De derivatenhandel – je weet wel, wat nu eufemistisch omschreven wordt als “complexe financiële producten” – is goed voor maar liefst 415 triljoen dollar, ofwel 9 keer de omvang van de totale wereldeconomie! (Cijfers voor 2006 van de Bank for International Settlements)

  Fractional-reserve-banking, schuld- en renteslavernij… zijn maar enkele van de fatale “constructiefouten” van het kapitalisme. Waar zijn de Paul D’Hoores en de Paul De Grauwes om je dat te vertellen?

  Nu veroordelen alle burgerlijke partijen in koor de “deregulering” van de liberale economie, maar waar waren ze om te protesteren tegen die deregulering toen die door hun opeenvolgende politieke capitulaties tot stand kwam?

  Nu pleiten ze in koor ook voor een Europees reddingsplan en meer Europese controle, terwijl dit juist de crisis van de financiële integratie is! De versnippering van de kapitaalmarkten heeft ons lang voor dit soort zaken behoed…

 4. Tegen Roodfront & Reaktie said

  In feite is het nauwelijks te bevatten dat een oppositiepartij zich kant tegen mensen die op straat willen komen tegen het huidige beleid…
  Normaal gezien zou men verwachten dat een dergelijke partij het verzet tegen de regering niet alleen zou steunen maar meer nog eraan actief zou deelnemen !
  Niet zo bij het VB dat op deze manier de Belgische machtskaste steunt.
  Als er bij het VB nog enkele mensen met gezond verstand zitten
  (niet te verwarren met LDD “gezond verstand” natuurlijk;-)) zou men best die Morel buiten smijten.
  Men hoeft ook geen schrik te hebben dat Forelleke aan lager wal zou geraken zonder haar politieke vergoedingen,vermits er voor dergelijke natuurtalentjes altijd werk is op de Boulevard in Brussel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: