Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Bollekenskermis in Beieren: rechts krijgt opdonder

Posted by matrix1302 op 30 september, 2008

Vorige zondag, 28 september, waren het verkiezingen in de Duitse deelstaat Beieren. De historische heersers op het meest conservatieve deel van Duitsland, de rechtse christen-democratische CSU, leed daarbij een historische nederlaag. Mooi zo! De CSU had zich de voorbije jaren vooral ingespannen om van Beieren een politiestaat te maken die het bestaande systeem moet bewaken.

Eén van de CSU-maatregelen was ondermeer een omstreden wet die een “samenscholingsverbod” instelde met betrekking tot betogingen. De CSU had daar bij monde van één van haar woordvoerders in het Beierse parlement vooral nationalistische betogingen mee op het oog, uiteraard “Naziaufmärsche” genoemd… Voorts gaf de nieuwe wet uitgebreide bevoegdheden aan de politie met betrekking tot het filmen van betogers, uitvaardigen van betogingsverboden-op-het-laatste-moment, het instellen van voorwaarden aan de aanvragers van betogingen waaraan praktisch onmogelijk voldaan kan worden… De CSU maakte het zelfs zo bont in haar betrachting van Beieren een flikkenstaat te maken, dat het ook de Grünen (nochtans niet te verdenken van sympathie voor “Naziaufmärsche”) te gortig werd!

En dan de bollekenskermis zelf, die werd een mooie nederlaag voor deze CSU die tot een historisch dieptepunt zakte en allicht een coalitie met de neoliberale FDP zal aangaan. De nationalisten deden het goed maar bleven bescheiden, de NPD parkeert in elk geval niet meer in het 0,…-getto en kan nu aanspraak maken op enige financiële werkingsmiddelen vanwege de Beierse deelstaat. Bovendien was de score van de NPD iets beter dan de wannabe-nationalisten van de rechts-populistische Republikaner. De Landesvoorzitter van de Reps-lafaards verkoopt ondertussen naar goede Reps-gewoonte leugens en laster over NPD-militanten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: