Nieuw-Solidaristisch Alternatief!

Het identitair en revolutionair verzet! – Weg van de Wetstraat, op naar de Volksstaat!

Kris Roman (Eurorus) op het DPNI-congres

Posted by voorhoede op 27 juli, 2008

Op vrijdag 25 juli 2008 organiseerde de DPNI-afdeling van Sint-Petersbug een vormingsavond met als werktitel:

“Democratie en uiterst rechts in hedendaags Europa”

Kris Roman, hoofdcoördinator Euro-Rus, werd er door de lokale afdeling van de DPNI (Beweging tegen Illegale Immigratie) uitgenodigd om er te komen spreken over de democratische toestand en de toestand van het nationalisme in het Westen.

Hij begon met de volgende woorden: “U heeft me gevraagd om een woordje te plaatsen over democratie. Als het enkel daarover gaat, dan zal dit mijn kortste toespraak ooit zijn: democratie bestaat niet in Europa. Zo, dat was het dan, ik wens u allen nog een goede avond.” Met deze intro was de toon gezet en de sfeer revolutionair gemaakt. Het publiek begreep dat er in deze grap veel waarheid stak.

Hij sprak er over de Belgische situatie, het huidige Vlaams nationalisme en het Nieuw Solidaristisch Alternatief. Hij stelde dat de hedendaagse Vlaams-nationalistische partijen de dag van vandaag de geopolitieke kaart van de VS en Israël trekken. Hij verwees naar de recente voorstelen van de heer Philip De Winter van het Vlaams Belang om eventueel Israël bij de EU te voegen. Het Russisch publiek reageerde zwaar geschokt. Russen kunnen zoveel kontlikkerij aan Israël niet begrijpen. Kris Roman legde ook uit dat het VB “Israël als een bastion van het Westen” ziet; dat het VB geen contacten wil met de hier bekende Duitse partij NPD omdat de NPD “te antisemitisch is en het VB goeie maatjes is met de joodse gemeenschap”; dat ze goeie maatjes willen zijn met de joodse gemeenschap in Antwerpen en daarom in 1995 de terreurwet die het negationisme verbiedt mee hebben goedgekeurd. De zaal was gewoon ontsteld van zoveel verraad.

Kris Roman zei dat iedereen het recht heeft op een (geo)politieke mening, maar dat die mening dan ook correct in het buitenlands moet worden meegedeeld.

Kris Roman legde aan het Russisch publiek uit dat het N-SA het enige alternatief is in Vlaanderen. “Het N-SA is NIET voor Israël en wel voor het uitbouwen van de geopolitieke as met Rusland”.

Kris Roman legde het Russisch publiek uit dat separatisme niet steeds negatief moet worden beschouwd. België kan vergeleken worden met de Sovjet-Unie: artificieel tot op het bot. Dus is ontbinden een noodzaak. “Stel dat de Tataren, een complete minderheid in Rusland, het hier voor het zeggen zouden hebben. Dat het Russisch zowat wordt verboden, de president en vele ministers Tataar zijn en er een paar Russen in de regering zitten als alibi. Zou u, de meerderheid dan niet in opstand komen?” Het aanwezige publiek huiverde van deze idee.

Kris Roman sprak ook over de economische ideeën van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief: moreel en etnisch rechts, economisch links. Deze denkbeelden moet men aan Russen geen twee keer uitleggen. Ook de idee van (vrijwillige) moslimscholen en autochtone scholen begreep men er direct. Beter dat dan dat alles om zeep is. Raar dat sommigen in Vlaanderen dit moeilijk willen begrijpen.

De geopolitieke band met Iran kreeg eveneens een plaats in het gesprek. De oorlogszucht van de internationale bankiers – die de (christelijke) wereld alias Europa tegen de (islamitische) Arabische wereld willen opzetten en elkaar laten uitmoorden – is in Rusland bekend. Blijkbaar trappen nationalisten hier niet in de val van de internationale bankiers. Russische nationalisten willen hun land veel meer Russisch houden dan dat bijvoorbeeld Vlaams-nationalisten hun land Vlaams willen houden. Maar ze zijn wel voorstanders voor een geopolitiek bondgenootschap met Iran tegen de VS en Israël.

Na de voordracht stelde het publiek rake vragen. Hoe zit het met de macht van de joodse lobby in Vlaanderen”; “Hoe wordt het nationalisme in Vlaanderen door het volk aanzien?” Gezien er in Rusland nog steeds meer persvrijheid heerst dan in de Europese Sovjet-Unie, kon Kris Roman daar ter plaatse vrij op antwoorden. Gezien de terreur die de vrije meningsuiting in het Westen moet ondergaan, is dit antwoord in West-Europa niet voor publicatie niet vatbaar.

Na het congres werd Kris Roman door verschillende Russische media geïnterviewd. Daarin stelde men vragen over de huidige Belgische situatie, separatistische wegen, de denkbeelden van Euro-Rus en het Nieuw-Solidaristisch Alternatief.

Nadien vervolgde DPNI-leider Alexandr Belov het thema met een interessante uiteenzetting over de te volgen weg.

Eén reactie to “Kris Roman (Eurorus) op het DPNI-congres”

  1. Chlodovech said

    Toch één kritische noot: Hoewel er inderdaad sprake is van animositeit tussen Europa en de Oemma lijkt het me in de eerste plaats niet om een confrontatie tussen Christenen en Moslims te gaan – of Christelijke en Islamitische waarden. Eigenlijk zit de Christenheid tussen de twee overgebleven, vitale ideologieën (te weten: Liberalisme/secularisme en politieke islam) geklemd – en uiteindelijk trekt het liberalisme altijd aan het langste eind. Zo is ook onze eigenste Open VLD er als de kippen bij om religieuze elementen uit het openbare leven te verwijderen wanneer de kans zich voordoet. Men zet ergernis omwille van de moslimmigratie om in ook voor Christenen geldende restrictieve wetten. Het politieke klimaat in Europa is ongetwijfeld anti-Islamitisch- en Israël profiteert daar van, maar Europa is al net zo goed anti-religieus tout court. Religie krijgt de volle laag in onze tijd en onze contreien.

    Zo slaan de liberalen twee vliegen in één klap, en komen ze weer dichter bij hun gedroomde samenleving van een atheïstische mengvolk dat zich enkel nog kan overgeven aan het materialisme.

    En de Amerikanen voeren imperialistische roofoorlogen in Irak en Afghanistan, niet om Christelijke staten te stichten – hoewel de Amerikaanse militaire inspanning vaak met een Christelijk sausje overgoten wordt, zéker binnen de krijgsmacht zelf, echter, als er al waarden worden uitgedragen in de oorlogen in beide vernoemde landen, dan zijn het die van de seculiere staat, het egalitarisme en het economische liberalisme.

Plaats een reactie